Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 29/01/13

Mary Cassat på Ordrupgaard

  • Foto: Mary Cassat-udstilling på Ordrupgaard Foto: Mary Cassat-udstilling på Ordrupgaard
Hendes grafiske arbejde udgør et vigtigt bidrag til den impressionistiske kunstgenre, og særligt hendes mor-barn-billeder er sigende for hendes univers. Oplev værker af kunstneren Mary Cassat på Ordrupgaard.

Den fransk-amerikanske kunstner Mary Cassat (1844-1926) er for amerikanerne et nationalt ikon. Hendes mest anerkendte bidrag til den impressionistiske kunst, er det fine grafiske arbejde, der ofte afbilleder mor og barn.

På en større udstilling vil Ordrupgaard vise Mary Cassat’s mest berømte grafiske værker, foruden et udvalg af hendes pasteller, der tydeligt indfanger barnets urolige væsen uden den sædvanlige sentimentalitet, der ofte melder sig, når børn står i centrum som motiv. Men udstillingens fokus er på de grafiske værker, der repræsenterer Mary Cassat’s bidrag til den nybrydende udvikling af kunsten, som netop tog form med impressionismen.

Udstillingen på Ordrupgaard er kunstnerens første i Danmark. Og ved en gennemgang af værkerne, vil beskueren få et indblik i, hvordan Mary Cassat var med til at bane vejen for en moderne opfattelse af, hvad kunsten er i stand til at udtrykke. Samtidig udgør udstillingen et led i Ordrupgaards udstillingsprofil omkring impressionismen og indgår i museets serie af udstillinger om verdensberømte, kvindelige kunstnere.

I forbindelse med ovennævnte udstilling, kan du også opleve den danske fotograf Suste Bonnéns fotoserie ‘Moderbilleder’. Læs mere om denne i selvstændig omtale.

Hvad: ‘Mary Cassat - fransk-amerikansk impressionist på papir’
Hvor: Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund
Hvornår: Fredag d. 8. februar - søndag d. 9. juni 2013, onsdag kl. 13-19, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-17 og weekend og helligdage kl. 11-17 (mandag lukket).