Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 06/12/11

Magiske marionetter på Charlottenborg

  • Om søndagen er der dukketeater på udstillingen med Simon Starling selv i hovedrollen. Foto: PR Foto: Ikke oplyst

    Om søndagen er der dukketeater på udstillingen med Simon Starling selv i hovedrollen. Foto: PR

Alt er under forandring i Simon Starlings værker. På Charlottenborg samler de sig i marionetteaterets magiske verden. Gratis adgang hvis man har børn med.

En mand bryder et træskur fra hinanden, bruger træet til at bygge en båd, sejler ad Rhinen til Basel og genopbygger her det oprindelige skur på et museum. Manden er Simon Starling, og historien er så konceptuelt stærk, at den kan fange både store og små – og resulterede endda i den prestigefyldte Turner-pris i 2005.

Det første værk, man møder på Starlings udstilling, er installationen »Project for a Masquerade (Hiroshima)«, der består af japanske Noh-masker virkningsfuldt lyssat foran et stort spejl.

Læs også: Erotiske billeder pryder metrohegn

Det traditionelle Noh-dramas faste former og roller udfordres af et komplekst møde mellem engelsk, sovjetisk, amerikansk og japansk kultur i en iscenesættelse af karakterer fra Den Kolde Krig med den engelske billedhugger Henry Moore i centrum. Forrest ved spejlet er skulpturen »Nuclear Energy«, som Moore lavede til minde om de forskningsresultater fra University of Chicago, der startede den atomare tidsalder.

Denne skulptur blev genstand for megen debat og fik senere en permanent placering i Hiroshima. Den Kolde Krigs persongalleri udgør en blanding af virkelige og fiktive figurer, og når kunstsamlere, historikere og spioner undergår en japansk fortolkning, bliver identitetsspil og transformation omdrejningspunktet.

Læs også: Eksrocker sælger kunst fra cellen

Det andet værk er en kopi af Marionetteatret i Kongens Have, som Starling har skabt til udstillingen. Her kan man hver søndag eftermiddag kl. 14 se dukketeater med Starling selv som hovedrolleindehaver.

Flere af Starlings værker fra de seneste år fletter sig sammen i en både poetisk og tragikomisk fortælling om jagten på den zebrastribede okapi. Mine børn nød dukkeforestillingen. Især det tåbelige i at holde varmen på en båd ved at fyre med bådens træ og det på én gang skøre og fascinerende i at rive ned og bygge op og rive ned i en uendelighed.

Charlottenborgs store flotte sale giver rigeligt rum til de relativt få værker på udstillingen, og derfor er det et meget væsentligt tillæg at komme om søndagen. Og i øvrigt har voksne ifølge med børn gratis adgang, så det er bare med at lokke et barn med!

Hvem: Simon Starling
Hvor: Kunsthal Charlottenborg
Hvornår: Tirsdag til søndag 11-17, onsdage tillige til 20. Til 22. januar. Dukketeater: hver søndag kl. 14.00 til 15. januar 2012. (Med undtagelse af søndag den 25. december og den 1. januar 2012. NB. Søndag den 22. januar opføres forestillingen kl. 17.00.)

Læs også: De fem romantiske museer

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

dukketeater nu aflyst/lukket for anden gang

Første gang vi skulle se forestillingen mødte vi flere op med besked om at de var blevet syge. Skuffede måtte vi forgæves få de små til at forstå. Så opdager jeg at I spiller forestillinger frem til januar og glæder min 2 årige datter om at vi d. 25.dec. kan se forestillingen. Alt er lukket og min datter græder pga nu anden forgæves forsøg. Kunne I der arrangerer venligst meddele aflysning minimum dagen før og undlade at love datoer der Ikke passer TAK

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester