Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 08/08/13

Louisiana Museum of Modern Art

 • Louisianas park med skulpturer af Henri Laurens og Henry Moore. I baggrunden Øresund. Foto: PR, Shigeo Anzai

  Louisianas park med skulpturer af Henri Laurens og Henry Moore. I baggrunden Øresund.

  Foto: PR, Shigeo Anzai
 • Nordfløjen - vandbassin udenfor det andet lanternerum. Foto: PR, Jens Frederiksen

  Nordfløjen - vandbassin udenfor det andet lanternerum.

  Foto: PR, Jens Frederiksen
 • Det nistammede bøgetræ, hvorom glaskorridorerne snor sig. Foto: PR, Poul Buchard/Strüwing

  Det nistammede bøgetræ, hvorom glaskorridorerne snor sig.

  Foto: PR, Poul Buchard/Strüwing
 • Nordfløjen - toetages udstillingsrum med skulpturer af Giacometti. Gennem de store vinduer åbner museet sig mod Humlebæk Sø. Foto: PR, Jens Frederiksen

  Nordfløjen - toetages udstillingsrum med skulpturer af Giacometti. Gennem de store vinduer åbner museet sig mod Humlebæk Sø.

  Foto: PR, Jens Frederiksen
 • Calderterrassen foran Louisiana café med en enestående udsigt over Øresund. Foto: PR

  Calderterrassen foran Louisiana café med en enestående udsigt over Øresund.

  Foto: PR
 • Sydfløjen eksteriør - Skulpturgård med skulptur af Nobuo Sekine. Foto: PR, Jens Frederiksen

  Sydfløjen eksteriør - Skulpturgård med skulptur af Nobuo Sekine.

  Foto: PR, Jens Frederiksen
 • Grafikfløjen - Drivhuset set fra parken. Foto: PR, Jens Frederiksen

  Grafikfløjen - Drivhuset set fra parken.

  Foto: PR, Jens Frederiksen
Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk er det mest besøgte kunstmuseum i Danmark. Museets samling rummer både international moderne kunst efter 1945 og en lang række værker af anerkendte samtidskunstnere.

Det enestående samspil mellem kunst, arkitektur og natur trækker over en halv million gæster til Louisiana Museum of Modern Art om året. Skiftende udstillinger af internationalt format, museets omfattende samling af de største navne inden for international kunst og samtidskunst, Calder-terrassen foran Louisiana Café med udsigt over Øresund, internationale topnavne i museets koncertsal og Børnehusets smukke ramme om børns aktiviteter med kunst er afgørende årsager til museets placering blandt de ti mest besøgte turistattraktioner i Danmark. Det er næsten blevet et moderne folkesagn, hvordan museets grundlægger, Knud W. Jensen engang i starten af 1950’erne på en tur med sin hund opdagede, at den gamle herregård ved Humlebækken stod tom, og hvordan han resolut sprang over hegnet, besigtigede hus og park og efterfølgende tog en vigtig beslutning. I 1958 åbnede Knud W. Jensen dørene til kunstmuseet Louisiana, der fra begyndelsen vakte opsigt med sit fokus på den helt moderne kunst og sit høje ambitionsniveau.

Fra 2000 har Poul Erik Tøjner været direktør for Louisiana. I 2008 indførte Louisiana som det eneste museum i Skandinavien aftenåbent fra tirsdag- fredag til kl. 22, hvilket har været medvirkende til et øget program for kulturdebatterende og kunstneriske arrangementer udover museets mange årlige udstillinger.

Louisiana Channel er et nyt site, hvor Louisiana Museum of Modern Art løfter sine intellektuelle og kunstneriske værdier ind i andre sammenhænge. Hver uge lægges nye videoer på sitet – louisiana.dk/channel – ud fra det kriterium, at væsentlighed går forud for nyhed. Hvert år i august afholder museet desuden en fire-dages litteraturfestivalen, Louisiana Literature.

Det tager 35 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård til Humlebæk Station, og derfra er der en 15 minutters gåtur til museet.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.