Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 21/11/12

lone seeberg

Tidspunkt

Galleri Varming

Valby Langgade 88
2500 Valby

Åbningstider

Ons-fre 11.00-16.00, lør 12.00-16.00

Kontakt

61165041 eft. aftale
 

Type

Gallerier

 

Brugeromtale
Oprettet af: karen Margrethe 21. nov 2012

Lone Seebergs billedunivers rummer mange facetter og drager beskueren ind i underfundige fortællinger og parafraser over vores kultur. Typisk i første del af kunstnerens virke er værkerne karakteriseret ved, at de forener en humoristisk lethed med en særlig fornemmelse for eksistensens tyngde; et træk, som giver værkerne en magnetisk virkning på beskueren, og som måske kan tilskrives kunstnerens mestring af den detaljerede psykologiske karakteristik.
Et træk der særligt karakteriserer Lone Seebergs tidligere værker er en særegen motivverden bestående af menneskelignende figurer i en svævende grænsetilstand mellem dyrisk og menneskelig fremtræden. Her findes aber i balletskørt, leoparder i jakkesæt og hunde i plisserede nederdele, som øver sig i at jonglere. Dyremotiverne er typisk hentet fra den mytologiske symbolverden med referencer til den menneskelige psyke. Værkerne appellerer både til intellektet, intuitionen og det æstetiske.
I de senere år har Lone Seeberg i højere og højere grad insisteret på at sætte mennesket i centrum for sin kunst, hvilket kommer til udtryk i portrættet som en form, hun vender tilbage til igen og igen med stadig større intensitet. Motiverne insisterer på at blive udforsket, stråler ud fra deres todimensionale fængsel med en sådan kraft, at beskueren er nødt til at lade sit eget blik søge dybere ind i livshistorien bag den scene, der udspiller sig.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register