Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 08/12/17

Korset, bh og blonde: Ny udstilling viser frækt undertøj gennem 100 år

Tidspunkt

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10
1471 København K

Åbningstider

Tir-søn 10-17. Mandag lukket. Dog åbent nytårsdag, 2. påskedag, grundlovsdag & 2. Pinsedag samt mandag i uge 42. Lukket 24/12, 25/12 og 31/12. Børnenes museum lukker kl.16.30 i weekenden.

Kontakt

33 13 44 11
 

 

  • Foto: Brian Bergmann og PR Foto: Brian Bergmann og PR
I december kan man opleve masser af lingeri på Nationalmuseet, når udstillingen »From Past to Future« åbner. En udstilling som både er visuel og historisk.

På Nationalmuseet kan man fra 12. til 21. december opleve den franske lingeriudstilling »From Past to Future«. Her vises et udvalg af fransk lingeri gennem de sidste 100 år, hvor 10 berømte franske lingerimærker bl.a. Aubade, Chantelle og Passionata fortæller deres historie.

I alt vil omkring 130 udstillingsmodeller blive præsenteret, og man kan se alt fra antikke korsetter fra det 19. århundrede, de allerførste skræddersyede bh’er, de første hofteholdere til undertøj, som vi kender det i dag.

Læs også: Nyt luksus-outlet sælger kendte mærker for en slik

Men hvorfor er undertøj interessant? Det er det ifølge folkene bag udstillingen, fordi lingeri har været med til at rykke ved menneskets syn på kvinder gennem tiden.

Alt, der vises på udstillingen, er unikke modeller, der afspejler hverdagen for millioner af kvinder verden over. Derfor kan man bl.a. finde korsetter, trusser, bh’er, hofteholdere, g-strenge og bodysuits, som vil blive livagtiggjort via videoinstallationer, spots samt fotografier fra hver periode.

Læs også: Ny udstilling byder på Luntes nissehue og masser af julekalender-nostalgi

Bag udstillingen står den parisiske modehistoriker Catherine Ormen, som har skrevet flere bøger om modehistorie og design. Alle udstillingens fotografier er taget af den franske fotograf Gilles Berquet, som er kendt for at fremstille og dramatisere den feminine silhuet.

Hvad: »From Past to Future«
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Hvornår: 12.-21. december, tirsdag - søndag kl. 10-17
Hvor meget: Gratis adgang

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort