Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 26/11/12

Kom til Danmarks største kunstpris

Type

Udstillingsbygninger

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Den Frie Udstillingsbygning 26. nov 2012

Danmark mest prestigefyldte hæderspris til kunstnere; Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat uddeles i Den Frie Udstillingsbygning fredag d. 30. november.

Det er os en stor glæde at kunne meddele, at Elmgreen & Dragset, Nina Saunders og Lilibeth Cuenca Rasmussen er årets modtagere af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Hver især modtager de en hæderspris på 400.000 skattefri kroner.
I den anledning præsenteres en udstilling med de tre kunstnere i Den Frie Udstillingsbygning, hvor publikum kan stifte bekendtskab med både ældre og helt nye værker.

Fondens hæderspris er Danmarks største enkeltstående kulturpris uddelt til danske billedhuggere og tilfalder i lige år danske komponister og udøvende musikere og i ulige år danske billedhuggere. Prisen tildeles som en særlig anerkendelse af kunstnernes kunstneriske virke og som en opmuntring og hjælp til den enkelte kunstners fremtidige
arbejde. I år er det præcis 50 år siden den første billedkunstner blev hædret. Ser man på de sidste års legatmodtagere, er det tydeligt, at den mere traditionelle opfattelse af skulptur i dag har udvidet sig til også at omfatte installationer, performances og andre værker som benytter rummet omkring sig som en særlig præmis for værket.

 

Vind 2.500 kr. til hæderkronede Søren K i Den Sorte Diamant

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester