Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 26/11/12

Kom til Danmarks største kunstpris

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Den Frie Udstillingsbygning 26. nov 2012

Danmark mest prestigefyldte hæderspris til kunstnere; Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat uddeles i Den Frie Udstillingsbygning fredag d. 30. november.

Det er os en stor glæde at kunne meddele, at Elmgreen & Dragset, Nina Saunders og Lilibeth Cuenca Rasmussen er årets modtagere af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Hver især modtager de en hæderspris på 400.000 skattefri kroner.
I den anledning præsenteres en udstilling med de tre kunstnere i Den Frie Udstillingsbygning, hvor publikum kan stifte bekendtskab med både ældre og helt nye værker.

Fondens hæderspris er Danmarks største enkeltstående kulturpris uddelt til danske billedhuggere og tilfalder i lige år danske komponister og udøvende musikere og i ulige år danske billedhuggere. Prisen tildeles som en særlig anerkendelse af kunstnernes kunstneriske virke og som en opmuntring og hjælp til den enkelte kunstners fremtidige
arbejde. I år er det præcis 50 år siden den første billedkunstner blev hædret. Ser man på de sidste års legatmodtagere, er det tydeligt, at den mere traditionelle opfattelse af skulptur i dag har udvidet sig til også at omfatte installationer, performances og andre værker som benytter rummet omkring sig som en særlig præmis for værket.

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register