Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 22/06/12

KIRKEBY EPIFANI – Per Kirkeby på Glyptoteket

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Glyptoteket 22. jun 2012
Senest redigeret af Glyptoteket 28. aug 2012

KIRKEBY EPIFANI er mødet mellem dansk kunsts store abstrakte maler og Glyptotekets omfangsrige samlinger af kunst gennem 6000 år. Udstillingen viser omkring 25 malerier og skulpturer fra 1981 og frem til i dag.

Per Kirkeby forener det sanselige i stoffet og farvens rå materie med stor kunstnerisk og teoretisk indsigt. Hans fantastiske evne til samle formen, naturen og ideernes luftige spind i maleri og skulptur har gjort ham til en af den moderne kunsts vigtigste skikkelser.

Motiver fra naturen
KIRKEBY EPIFANI viser hans brug af en række gennemgående motiver, hentet i naturen – i polaregnenes fremmede former, i skoven på Læsø, eller i hans egen baghave. Men publikum får også kunstnerens vidtfavnende sans for alt, hvad der har stærk billeddannende kraft, og det rækker lige fra linjerne i Monets piletræer til et pletmønstret stolebetræk i en Storm P-tegning.

Hos Per Kirkeby kan det mest banale pludselig åbenbare sig som en direkte linje til noget mere – det ekstra, som kunsten altid har kredset om. Kirkeby bruger sit syn til at lade publikum se syner med, og her mødes for alvor det abstrakte og det konkrete dagligdags. I dag er Kirkeby på højden af sin kunstneriske formåen. Se en moderne mester i samklang med Glyptotekets sale, lys og stemninger.

Se udstillingen og tag på rundvisning søndag den 9/9 med Glyptotekets direktør Flemming Friborg.

Glyptotekets omviserkorps viser rundt i udstillingen følgende søndage: 16/9, 30/9, 21/10, 11/11, 2/12 & 16/12. Se mere i Glyptotekets kalender: www.glyptoteket.dk/det-sker/kalender

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register