Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 01/11/12

Karen Jønsson 1909 - 1942

Tidspunkt

Kulturcentret Assistens

Kapelvej 4
2200 København N

Type

Gallerier

Kunstmuseer

Oplevelsesmuseer

Udstillingsbygninger

Øvrige museer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Senest redigeret af Assistens Kirkegård, Kulturcentret ASSISTENS, VPAC 7. nov 2012

De fleste kan nynne med på melodien “Hvorfor er Lykken så lunefuld”. Men hvem skrev melodien? I anledning af 70-året for komponisten, sangeren, revypigen og skuespilleren Karen Jønssons død sætter vi fokus på denne fascinerende kvindes liv og karriere. Som foregangskvinde, selvstændig erhvervsdrivende, komponist og mønsterbryder. Flere gange stod hun overfor et internationalt gennembrud. Karen Jønsson havde lokal tilknytning til Nørrebro – hvor hun voksede op – og blev i 1942 begravet fra det tidligere begravelseskapel på Assistens Kirkegård, det nuværende Kulturcenter. I rummet hvor begravelsen fandt sted mindes vi tiden, sangene, kvinden og komponisten. I udstillingen kan man se privatfotos, scrapbøger, tidens ugeblade og den nyproducerede, dramatiserede kort- og dokumentarfilm “Karen”. Se også hvordan man pyntede juletræer i december 1942.

Udstillingen varer fra tirsdag d. 27. november til fredag d.14. december. Åben alle hverdage samt søndag d. 2. december i forbindelse med Karen Jønsson koncerten.

I forbindelse med udstillingen udgiver vi et hæfte om Karen Jønsson. Udstilllingen og hæftet er støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.

Entré 25 kr.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register