Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 09/11/17

Kan man spise fisk uden at få dårlig smag i munden?

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Kan man spise fisk uden at få dårlig smag i munden?

Brugeromtale
Oprettet af: Den Blå Planet 9. nov 2017

Der bliver trangt på scenen på Den Blå Planet, når både TV-kok Nikolaj Kirk og tre jazz-musikere gæster akvariet den 13. november. Kirk står for foredraget om bæredygtig spisefisk, mens jazz-trioen serverer jazz a la lune brasilianske toner på trommer, saxofon og kontrabas.

Nikolaj Kirk har haft tænderne i det meste, ikke mindst i tv-programmet Nak & Æd på DR2, og med sin appetit på madlivet og stærke holdninger, besvarer han et vigtigt spørgsmål: Kan man overhovedet spise fisk uden at få dårlig smag i munden?

Til foredraget foran Oceanet, Den Blå Planets 4,1 mio. liter store akvarium, serverer Kirk fortællinger om de gode og dårlige sider af de fiskeprodukter, vi spiser til hverdag. Kirk vil fortælle hvordan og hvorfor, man bør nakke og æde bæredygtigt. Gæsterne vil blandt andet blive klogere på, hvad fisk betyder for vores kost, og hvordan vi sikrer bæredygtig spisefisk, så også fremtidens generationer kan nyde godt af havets lækre spisekammer.

Stjerneskud til hovedret, jazz til dessert
Aftenens foredrag suppleres af lune, sydamerikanske jazztoner. Den brasilianske perkussionist og trommeslager Afonso Correa vil fortolke og improvisere over bl.a. den brasilianske instrumentale populærmusik kaldet Choro, sammen med altsaxofonisten Christina von Bülow og bassisten Jens Skou Olsen.

Både koncert og foredrag er for alle, der har betalt entré til Den Blå Planet. Årskortholdere kan, som på alle andre mandage, tage en ledsager med gratis.
Nikolaj Kirk går på scenen klokken 17.30, og gæsterne kan nyde jazzmusikken i Spisestedet ØST fra klokken 19. Der vil selvfølgelig være bæredygtig fisk på menuen, der bestemt ikke giver dårlig smag i munden: Dagens ret koster 125 kr. og består af stjerneskud på hvedebrød med dampet og smørstegt fiskefilet, håndpillede rejer og dild.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort