Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 28/01/13

Kajsa Dahlberg - This Time, It's Political

Tidspunkt

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3A
4000 Roskilde

Åbningstider

Tirs, tors & fre: 12-17
Ons: 12-20
Lør-søn: 11-16
Man: Lukket

Kontakt

46316570
 

Type

Kunstmuseer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Museet for Samtidskunst 28. jan 2013

This Time, It's Political er den første separatudstilling i Danmark med den svenske kunstner Kajsa Dahlberg. Udstillingen vises på Museet for Samtidskunst i Roskilde og præsenterer helt nye og ældre værker.

Da Kajsa Dahlberg i 2006 ville forære et eksemplar af Virginia Woolfs bog, A Room of One’s Own, i svensk oversættelse til en ven, viste bogen sig at være udsolgt i Sverige. Dahlberg fotokopierede derfor en biblioteksudgave af bogen og fik den indbundet. Under dette arbejde bemærkede hun, at tidligere læsere af biblioteksbogen havde skrevet noter i bogens margin og understreget vigtige passager.

Det var begyndelsen på værket, A Room of One’s Own / A Thousand Libraries, som indgår i udstillingen, This Time It’s Political, på Museet for Samtidskunst. I værket har Dahlberg samlet understregninger og noter fra alle svenske bibliotekseksemplarer af bogen og produceret en ny udgave i 1000 eksemplarer.

I Dahlbergs værk er læsning ikke længere noget, man gør alene. Værket forbinder bogens læsere hen over et halvt århundrede og skaber et læserfællesskab. Den intime, personlige relation imellem læser og bog er blevet et kollektivt og offentligt anliggende. Det personlige er blevet politisk.

Med udstillingstitlen This Time it’s Political peger Dahlberg på, at politik er andet og mere end blot realpolitik. Politik farver måden vi ser os selv på, måden vi er sammen på, og måden vi samler og kategoriserer på.

Ingen af de udstillede værker har tidligere været vist i Danmark.

Udstillingen realiseres i samarbejde med LARM Audio Research Archive og er kurateret af Trine Friis Sørensen, Ph.d. ved Københavns Universitet.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register