Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 12/02/13

Intense portrætter

  • Foto: PR Foto: PR
Hvordan konstrueres subjektet, og hvordan opretholdes en identitet? Oplev kunstneren Mustafa Malukas eksotiske portrætter på Galerie Mikael Andersen lige nu.

I hvert enkelt portræt har den sydafrikanske billedkunstner Mustafa Maluka (f. 1976) forsøgt at illustrere den kompleksitet, mennesket indeholder og det modsætningsfyldte forhold, der er mellem menneskets identitet - dets unikhed - og det at skulle passe ind i samfundets helhed.

Udstillingens titel ‘Normative Positioning’ henviser til et tema, Mustafa Maluka ser som centralt for menneskeheden; nemlig hvordan det enkelte individ positioneres. Kunstneren tager gennem sine intense portrætter stilling til, hvordan identitet lokaliseres, og hvordan subjektet konstrueres i sociale relationer.

Læs også: Bloddryppende kunst

Samtidig forsøger Mustafa Maluka at klarlægge, hvordan individet opretholdes i relationerne til andre mennesker og samtidig, hvordan subjektet opbygger forsvarsmekanismer i den sociale sfære.

Et ambitiøst projekt, der fysisk har givet afkast i en serie af portrætter, der på nutidig vis, og med ovenstående motiv, bidrager til en ældgammel portrættradition inden for billedkunsten.

Hvad: ‘Normative Positioning’
Hvor: Galerie Mikael Andersen, Bredgade 63, 1260 København K
Hvornår: Frem til søndag den 10. marts 2013, tirsdag til fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-15.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register