Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 26/09/12

Gratis omvisning + entré på KØS

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 73157 26. sep 2012

Den første søndag i hver måned inviterer KØS til gratis omvisning plus fri entré til den aktuelle udstilling

4. nov. kl. 14 – Giv os i dag…Når kunsten går i kirke
2. dec. kl. 14 – Giv os i dag…Når kunsten går i kirke
6. januar kl. 14 – Giv os i dag…Når kunsten går i kirke
3. februar kl. 14 – Giv os i dag…Når kunsten går i kirke

Landsdækkende udstillingsprojekt om kirkekunst med udstilling på KØS og kunstprojekter i 6 kirker rundt omkring i Danmark.
Udstillingen på KØS viser projekter fra både ud- og indland, hvor kunst i kirker har givet anledning til en spændende diskussion. Et eksempel er tyske Gerhard Richters omdiskuterede glasmosaik til Domkirken i Köln. Projektet vises side om side med Matisse, Sigmar Polke og kunstprojekter af danskere som Per Kirkeby, John Kørner og Svend Wiig Hansen.
På landsbasis er præster og menigheder taget i ed, og der er lagt op til debat og masser af aktiviteter omkring 6 midlertidige kunstprojekter, der bliver vist i 6 kirker i Jylland, på Fyn og Sjælland. Poetiske ord bøjet i neon af britiske Tracey Emin i Vor Frue Kirke i København, og et følsomt videoværk af Lærke Lauta i en kirke ved Lemvig er bare nogle af dem. Samlet giver de bud på, hvad der sker, når helt ny kunst går i kirke.
Deltagende kunstnere på KØS
Udstillingen på KØS rummer internationale navne som Gerhard Richter, Imi Knoebel og Sigmar Polke.Den tidlige generation af moderne internationale kirkekunstnere som Henri Matisse vil perspektivere nogle af de danske kirkeudsmykninger. Mere end 25 danske kunstnere og deres projekter til kirker i hele Danmark bliver præsenteret af blandt andre John Kørner, Ruth Campau og Per Kirkeby samt historiske eksempler af bl.a. Carl Henning Pedersen, Mogens Jørgensen og Svend Wiig Hansen.

Deltagende kunstnere i Kirkerne
Kaspar Bonnén (Køge Kirke), Mads Gamdrup (Odense Domkirke), Lærke Lauta (Heldum kirke v. Lemvig), Alexander Tovborg (Ribe Domkirke) og Thilo Frank (Aalborg Domkirke) og Tracey Emin (Vor Frue Kirke).

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register