Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 05/12/12

Gotham Gallery hylder dansk gadekunst

  • Den amerikansk gallerist Brandon Lewis fra Gallery Gotham er også selv gadekunstner. Her har han portrætteret sig selv. Foto: PRDen amerikansk gallerist Brandon Lewis fra Gallery Gotham er også selv gadekunstner. Her har han portrætteret sig selv. Foto: PR
Et af de nyeste gallerier på Nørrebro afholder fernisering med et show, der skal gøre opmærksom på udvalgte værker indenfor dansk gadekunst. Det er Gotham Gallery, der inviterer.

 …

Dopeness kalder gadeartister selv de mest sublime udøvere af street art, og de danske mestre af kunstarten ønsker Gotham Gallery på Nørrebro at sætte fokus på med den kommende udstilling "Dopeness: Portraits of Urban Culture, Vol. 1 Danmarks Bedste", der har fernisering lørdag aften.

- I de tre år, jeg har været bosiddende i Danmark, har jeg mødt flere personer, som jeg føler forfølger og besidder disse egenskaber. Både i kraft af deres kreative talenter, men også deres kreative bidrag til urbankulturen, siger indehaver af Gotham Gallery, Brandon Lewis, i en pressemeddelelse.

Udstillingen kombinerer og gør brug flere forskellige medier, og det tæller alt fra video til kalligrafier og oliemalerier. Det munder ud i en række portrætter af mere kendte danske kunstnere som Per Vers, men også en række udenlandske som J-Spliff og DJ Static.

Udstillingen har taget det meste af et år at forberede, fortæller Brandon Lewis. Galleristen er egentligt vokset op i New York-bydelen Kingston, men de seneste 14 år har han brugt en betragtelig del af sit liv på at skabe gadekunst i flere verdensdele under kunstnernavnet "Juse One". Danmark har fået en speciel placering for Juse One, og det er det, han gerne vil vise med den kommende udstilling.

- Dopeness er et forsøg på at afspejle den alsidighed, opfindsomhed, udholdenhed og glans, som disse kunstnere udviser. Både kreativt og personligt. Jeg valgte disse individer, ikke på grund af deres berømmelse - hvilket jeg dog mener er et berettiget resultat af deres arbejde - men fordi mine personlige interaktion og relationer med dem, har imponeret mig, siger Brandon Lewis i en pressemeddelelse.

Efter ferniseringen er alle gæster inviteret til fest hos Oak Room i Birkegade 10, 2200 København N.

Hvad: "Dopeness: Portraits of Urban Culture, Vol. 1 Danmarks Bedste"
Hvor: Gotham Gallery, Ravnsborg Tværgade 3B, 2200 København N
Hvornår: Fernisering lørdag 8. december klokken 16.00 til 21.00. Udstillingen varer indtil slutningen af januar. Læs mere om Gotham Gallery's åbningstider her.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register