Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 13/09/18

Gl. Strand er klar med ny udstilling med kvinder i fokus

  • Rita Kernn-Larsen, »Festen«, 1935. Foto: PR

    Rita Kernn-Larsen, »Festen«, 1935.

    Foto: PR
På efterårets store udstilling på Gl. Strand bliver der sat fokus på tre kvindelige kunstnere, der var frontløbere på deres storhedstid, men siden blev glemt. Udstillingen åbner i denne weekend.

Lørdag 15. september slår Gl. Strand dørene op for en ny udstilling, denne gang med fokus på tre kvindelige kunstnere, der ikke var til at komme udenom inden for den danske surrealisme i perioden 1920erne til 1940erne, hvorefter de mere eller mindre blev glemt i kunstverden.

Med udstillingen »Kvindernes Surrealisme« sætter Gl. Strand igen fokus på de tre kvinder; Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen. Udstillingen viser deres mange forunderlige, figurative og abstrakte værker, hvoraf flere aldrig før har været vist for offentligheden.

Det er første gang de tre kunstnere Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen vises side om side i en omfattende præsentation af deres surrealistiske værker fra deres storhedstid.

Udstillingen består af over 100 malerier og papirværker af surrealistiske landskaber, komplekse figurkompositioner og poetiske verdener.

»Udstillingen ligger i tråd med Kunstforeningen Gl. Strands tilbagevendende interesse for de moderne kvindelige kunstnere. De tre kunstnere er på hver deres måde bemærkelsesværdige malere og kvinder. De
trodser tidens konventionelle kvindebilleder og risikerer derved deres egen sociale status – for at søge ud og lade sig inspirere af tidens største kunstnere. Værkerne fra deres tid, inspireret af surrealismens idéer,
står i dag tilbage med en særlig styrke, poetik og forunderlighed. Vi glæder os til at give den bredere offentlighed mulighed for at opleve dem,« lyder det fra Helle Behrndt, direktør for Kunstforeningen Gl
Strand.

Hvad: Kvindernes Surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen
Hvor: Kunstforeningen Gl Strand.
Hvornår: Fra 15. september 2018 til 20. januar 2019.