Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 09/07/14

Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard

Attemosevej 170
2840 Holte

Åbningstider

8. juli - 21. aug: Tirs-søn kl. 12-16.
Fra 22. aug: Tirs-søn kl. 12-17, tors kl. 12-20.

Kontakt

45 80 08 78
 

Type

Udstillingsbygninger

 

 

 

  • Foto: Erik Refner Foto: Erik Refner
Lystgården er bygget af og til Laurids de Thurah og i dag er den smukke bygning rammen om cirka fire årlige kunstudstillinger. Her udstilles alt fra vovet samtidskunst til internationale navne som Man Ray.
Den idylliske hvide lystgård fungerer i dag som kunsthal med 3-4 årlige udstillinger. Bliver du sulten kan du besøge det tilhørende spisested, Spiseriet.

Hofbygmester Laurids de Thurah, som bl.a. er kendt for sit spir på Vor Frelser Kirke, byggede Gl. Holtegaard til sig selv, få år før han døde i 1759. Bygningen har siden 1982 fungeret som udstillingssted. Siden 1994 har den været en selvejende institution under Breda-fonden.

I sin tid var haven anlagt på barok manér med springvand, hække og masser af stier. Dernæst lå den hen med kun en stor træindrammet græsplæne tilbage. Og nu er det så sket: barokhaven er blevet genskabt, som den oprindeligt så ud, og den er absolut et besøg værd. Især i sommerperioden, hvor der arrangeres udendørs koncerter med alt fra jazz til klassisk.

I Kunsthallen er der både udstillinger med samtidskunstnere, som genbesøger barokken, og tematiske udstillinger, som udgøres af både ældre og yngre kunst. Udstillingsprofilen er primært samtidig, men historien spiller en vigtig rolle for at forstå det nye med det gamle – eller for den sags skyld, det gamle med det nye.

I en selvstændig sidebygning er der indrettet et lille lokalmuseum, hvor du kan besigtige Vedbækfundene, som er en række af lokale fund fra stenalderbopladser. For nærmere oplysninger omkring museet: kontakt Rudersdal Museer.

Hvad: Gl. Holtegaard
Hvor:
Attemosevej 170, Holte
Hvornår:
8. juli - 21. aug: Tirs-søn kl. 12-16. Fra 22. aug: Tirs-søn kl. 12-17, tors kl. 12-20.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.