Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 14/11/12

Fysisk Facebook ankommer til Nørrebro

  • Ungt par kigger på den lysende billedevæg i mørket på Kongens Nytorv i København.  Foto: Caspar Miskin

    Ungt par kigger på den lysende billedevæg i mørket på Kongens Nytorv i København.

    Foto: Caspar Miskin
Undrer du dig over, hvad det er for en 12 meter lang tingest, der er dukket op ved Dronning Louises Bro? Det er den ombyggede container VÆGGEN, der med sin store touchscreen viser, hvordan beboerne på Nørrebro ser deres egen bydel.

...
- Når brugerne selv lægger billeder op, så vi får en mere mangfoldig historiefortælling. Vi vil på Københavns Museum skabe plads til alle gruppers historier og visioner for fremtiden, siger museumsinspektør på Københavns Museum Sarah Giersing i en pressemeddelelse.

Tilsammen viser VÆGGEN 15.000 fotos og videoer af København og Frederiksberg. De fleste af billederne kommer fra museets eget arkiv, men en tredjedel af udstillingen kommer fra brugerne, der selv kan uploade deres billeder. Blandt de bidragende med historier fra bydelen er 11 unge fra Nørrebro, der i to år var ansat af museet til at finde og dele historier fra deres kvarter. Det har sammenlagt mere end én million forbipasserende kunnet nyde på Rådhuspladsen og Kongens Nytorv, hvor VÆGGEN tidligere har stået. VÆGGENs succes har medført flere priser og betydet, at Københavns Museum er indgået i et samarbejde med at bygge en tilsvarende skærm, der skal stå på Tahrirpladsen i Cairo, Egypten.

I anledning af åbningen onsdag 14. november står Københavns Museum sammen med spisesteder i området klar til at servere mad, oplyser museet. Der vil også være en guidet tur, der starter omkring klokken 16.30

Hvad: Den mobile udstilling VÆGGEN kommer til Dronning Louises Bro.
Hvem: Bag udstillingen står Københavns Museum og beboere på Nørrebro.
Hvornår: Fra 14. november 2012 står VÆGGEN ved Dronning Louises Bro. Den vil indtil 2014 være opstillet forskellige steder i København.