Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 10/01/13

Fransk ambassade inviterer på rundvisning i klassisk palæ

Tidspunkt

Det Thottske Palæ

Kongens Nytorv 4
1050 København K
 

 

  • Det Thottske Palæ på Kongens Nytorv er blevet renoveret, og nu har københavnerne en enestående chance for at komme tæt på det omfattende arbejde. Foto: PRDet Thottske Palæ på Kongens Nytorv er blevet renoveret, og nu har københavnerne en enestående chance for at komme tæt på det omfattende arbejde. Foto: PR
Interesserede københavnere har kun fem dage til at komme bag om nyrenoverede Det Thottske Palæ ved Kongens Nytorv, der blev bygget for mere end 300 år siden. Det er den franske ambassade, der inviterer.

...

I hjertet af København ligger det franskbyggede Det Thottske Palæ, der blev opført tilbage i årene 1683 til 1686. Det er længe siden, og tidens tand gjorde derfor en restaurering nødvendig.

Det omfattende arbejde blev afsluttet i november sidste år gennem et stærkt samarbejde med franske bygningskunstnere og danske entreprenører. Bag projektet med at føre palæet tilbage sin oprindelige udformning stod Fréderic Didier, der til dagligt er chefarkitekt for den franske solkonges pompøse slot i Versailles nær Paris.

Det særlige ved restaureringen af Det Thottske Palæ er, at der kun blev brugt de samme metoder og materialer, som de oprindelige håndværkere havde til rådighed tilbage i 1680'erne. Materialerne tæller blandt andet kalkvand, høroliemaling og hvidtning, der giver palæet sin klassiske fremtoning tilbage.

For at finde det originale farvevalg måtte chefarkitekt Didier på et større gravearbejde i samtidige kilder, der beskrev hvad Familien Thott havde valgt til deres pragtejendom på Kongens Nytorv. Svaret fandt de franske håndværkere i de gamle malerier af palæet, der findes på slottet Gavnø på Sydsjælland. Det er stadigvæk familiens Thotts hovedsæde, og detektivarbejdet gjorde det muligt at bringe den gamle bygning på Kongens Nytorv tilbage til sin originale lysegrå kulør, hvor murværket og pilastrene skifter mellem en blegere lysegrå og mørkere lysegrå farve.

Til dagligt huser Det Thottske Palæ Frankrigs ambassade i Danmark, og derfor er det nødvendigt med tilmelding til en rundvisning gennem ambassaden. Besøget kræver desuden billed-ID.

Hvad: Rundvisning i Det Thottske Palæ
Hvor: Kongens Nytorv 4, 1050 København K
Hvornår: Fra klokken 15.00 til 18.00 dagene 14. til 18. januar 2013.
Hvordan: Tilmelding er nødvendig på Den Franske Ambassade i Danmark. Husk billed-ID.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register