Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 13/06/18

First Movers

Tidspunkt

Fredag 15. jun. 2018, kl 12:00
Søndag 9. sep. 2018, kl 10:00

A. Petersen

Kløvermarksvej 70
2300 København S

Åbningstider

Åbningstider: Man-tirs lukket, ons-fre kl. 12-18, lør-søn kl. 10-16

Kontakt

22338038
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

First Movers - Egyptian Furniture in the Age of the Pharaohs

Brugeromtale
Oprettet af: Malene la Cour Rasmussen 13. jun 2018
Senest redigeret af Malene la Cour Rasmussen 13. jun 2018

Hvad gør en havehyndeboks på en udstilling, der handler om antikke egyptiske møbler? Hvorfor viser de et badekar på løvefødder? Og kan man virkelig sove med en nakkestøtte i træ som hovedpude? Børn og voksne inviteres i udstillingen ”First Movers” med på opdagelse i 5.000 års møbelhistorie. En rejse i tid, helt tilbage fra de gamle faraoer og op til i dag.

Fra fredag den 15. Juni og hen over sommeren (til og med 9.9.) kan man hos A. Petersen Collection & Craft se udstillingen “First Movers - Egyptian Furniture in the Age of the Pharaohs”. Det handler om møbler fra grav til vugge. Helt bogstaveligt er der tale om de old-egyptiske møbler fundet i faraoernes grave, som i den grad har været vuggen eller ophavet til de møbler vi kender og bruger i dag. Og som også udgør fundamentet for mange af de klassiske danske møbelarkitekter og designere, hvis møbler har vundet verdensomspændende anerkendelse.

På udstillingen viser vi arkitekt og snedker Dan Svarths (født 1942) mere end 100 modeller i 1:5 af møbler fundet i faraoernes pyramider og gravkamre. Det er en enestående og meget fascinerende kortlægning af de helt op til 5000 år gamle møbler udført i det sirligste håndværk.
Udstillingen trækker desuden røde tråde fra de små modeller og op gennem tiden til de mange og forskellige fortolkninger af det old egyptiske bohave. Foruden eksempler hentet fra den klassiske danske møbelhistorie rummer udstillingen også sjove og skæve indslag, der alt sammen tegner et billede af de gamle egyptere som progressive trendsættere.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort