Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 30/10/12

Fedme - Hvad er problemet?

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Lasse Frank 30. okt 2012
Senest redigeret af Lasse Frank 30. okt 2012

Udstillingen handler om overvægt, og hvad vi gør ved den. Forvent ikke at få tip til, hvordan man får en flad mave. Bered dig i stedet på at komme helt tæt på behandlingen af svær overvægt og forskningen i, hvad der forårsager den globale fedmeepidemi.

Dagligt bliver vi konfronteret med livstilsråd, der fortæller os, hvordan vi skal bekæmpe overflødig kropsvægt med sund kost og daglig motion. En lind strøm af forskningsresultater finder vej til avisernes overskrifter med nye opdagelser, der ofte forekommer selvmodsigende. På tv kan vi følge de ekstremt overvægtige i deres livsvigtige kamp for at tabe sig, før det er for sent.

Udstillingen har fedmeoperationen gastric bypass som omdrejningspunkt. En kirurgisk løsning på overvægt er en drastisk beslutning. Mange betragter det måske som en nem løsning, men indgrebet indebærer en omlægning af mavens anatomi, der ikke kan føres tilbage, og operationen kræver en dramatisk livsstilændring.

Det har vist sig, at de opererede patienter ikke bare taber sig dramatisk: op til 60 og 70 procent af deres overvægt i løbet af et år. Opererede der før operationen led af type-2 diabetes bliver også i vid udstrækning kureret nærmest øjeblikkeligt efter operationen. Det har åbnet for et helt nyt forskningsfelt, der søger efter en dybere forståelse af tarmhormonernes rolle i stofskifte, appetitkontrol og vægttab.

Medicinsk Museion inviterer i udstillingen sit publikum helt tæt på medicinsk apparatur og instrumenter fra museets samlinger. Desuden får gæsterne frit udsyn til nyindsamlet materiale, der viser, hvordan den nyeste stofskifteforskning og kirurgiske praksis er udført og oplevet.

Vær klar til at møde noget af den nyeste forskning, der bidrager til at finde årsagen til, at verden netop nu oplever en fedmeepidemi. Udstillingen viser stikprøver fra forskellige hjørner af virkeligheden. Når de bringes sammen her, åbenbares overraskende sammenhænge. Det er med at se godt efter. God fornøjelse

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register