Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 19/04/17

Experimentarium

Experimentarium

Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Åbningstider

Man-ons 09:30 - 17:00
tors: Torsdag 09:30 - 20:00
fre: 09:30 - 17:00
Lør-søn 10.00 - 17.00

I alle skoleferier åbent til kl. 18 man, tirs, ons, fre, lør og søn.

Kontakt

39 27 33 33
 

Diverse

AOK anbefaler

 

 

 

  • Foto: Ida Guldbæk Arentsen Foto: Ida Guldbæk Arentsen
  • Foto: Ólafur Steinar Gestsson Foto: Ólafur Steinar Gestsson
  12  
Efter to et halvt års arbejde, en brand og et byggebudget på 458 millioner kroner genopstod Experimentarium i januar 2017 på sin gamle plads i Hellerup. Nu med to ekstra etager og 16 interaktive udstillinger.

En sæbeboble er tusind nanometer tyk. Hvis man lægger hundrede sæbebobler sammen, svarer det til tykkelsen på ét stykke papir.

Den slags viden kan man få på Experimentarium, der efter en midlertidig placering på Papirøen er vendt tilbage til sine oprindelige, men udbyggede, lokaler i Hellerup. 95 procent af udstillingerne er helt nye. Sæbeboblerne er dog stadig at finde.

Se billederne: Kom med ind i det nye Experimentarium

Det er børnene, som er i fokus, og måske netop derfor er et besøg på Experimentarium efterhånden blevet en fast del af folkeskoleoplevelsen.

Børn skal have lyst til at lære. Det er målsætningen for videnscenteret, fortæller direktør for Experimentarium, Kim Gladstone.

»Kroppen er i centrum, og alle sanser kommer i spil. Børn lærer ikke altid bedst ved at læse i en bog eller se en video, de skal røre, pille og prøve det hele af. Når de går herfra, skal de gerne have lært noget, de ikke kunne lære i skolen.«

Udover knap en halv milliard kroner til ombygningen har Experimentarium haft et rådighedsbeløb på 200 millioner kroner til nye udstillinger for børn i alle aldersgrupper.

Nogle af centerets helt store attraktioner er en af verdens første interaktive biografer og en stor tagterrasse, hvor der også er aktiviteter, når vejret er til det.

Det ellers velkendte »mørkerum« er blevet opgraderet. Nu er rummet en sanserejse gennem livet fra fødsel til død. Først kravler man igennem et trangt, mørkt rum, mens rytmer i gulvet repræsenterer et hjertes banken.

Man når ud i lyset, men bevæger sig senere gennem alderdommen i et lyddæmpet rum, hvor gulvet hælder op ad, og en stjernehimmel kommer til syne. Udover en nyfortolkning af mørkerummet, har Experimentarium skabt en ny vandudstilling. Den gamle gik til grunde under en brand i april 2015, som forsinkede åbningsdagen.

Arkitekterne bag ombygningen er CEBRA architecture, der har tilført to nye etager. Fundamentet er Tuborgs gamle sodavandstapperi, som Experimentarium indtog i 1991, da centeret åbnede.

CEBRA architecture sender en tanke til tapperiet ved at bruge gamle sodavandsdåser i materialet på bygningens facade, der også har fået store vinduespartier for bedre at integrere bygningen i byrummet.

I 2018 åbner en hel etage med en udstilling for børn helt ned til etårsalderen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.