Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 31/10/12

EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR

Tidspunkt

Torsdag 1. nov. 2012, kl 10:00
Søndag 6. jan. 2013, kl 10:00

Dansk Arkitektur Center

Strandgade 27 B
1401 København K

Åbningstider

Mandag-tirsdag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Torsdag-søndag kl. 10-17

Kontakt

32 57 19 30
 

Type

Oplevelsesmuseer

Udstillingsbygninger

Øvrige museer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: DAC 31. okt 2012

Gå på opdagelse i de stærke kreative tendenser, der tegner europæisk arkitektur lige nu i udstillingen EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR - Europan Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011.
Udstilling i Dansk Arkitektur Center den 1. november 2012 - 6. januar 2013

Oplev en perlerække af det bedste inden for europæisk arkitektur lige nu i Dansk Arkitektur Centers nye udstilling EUROPAS BEDSTE ARKITEKTUR - Europan Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011.

Her kan man blandt andet se Zaha Hadids imponerende nye museum i Rom, MAXXI Museum of XXI Century Arts, det meget omtalte Juvet Landscape Hotel i Norge af Jensen & Skodvin Arkitekter, foruden vinderen af Mies van der Rohe Award 2011, Neues Museum i Berlin af David Chipperfield Architects.

I alt præsenteres 45 spektakulære og betagende byggerier, der er blevet opført i Europa inden for de seneste år.

Alle er arkitekturprojekter, der har været med i opløbet om at modtage den prestigefyldte Mies van der Rohe Award, Europas officielle arkitekturpris. Prisen uddeles hvert andet år blandt europæiske arkitekter for byggeri opført i Europa, der har en særlig arkitektonisk kvalitet.

Mies van der Rohe Award 2011 gik til britiske David Chipperfield Architects i samarbejde med Julian Harrap for ombygningen af Neues Museum i Berlin, som får ekstra meget plads på udstillingen sammen med Collage House af den spanske arkitektduo Bosch + Capdeferro, der fik talentprisen, Emerging Architect Special Mention. Begge projekter er kendetegnet ved at skabe nyt udtryk og nyt liv til eksisterende bygninger.

Også Danmark er repræsenteret på udstillingen med boligbyggeriet 8-tallet af BIG samt Jean Nouvels Koncerthus for DR. Den sidstnævnte var i øvrigt blandt de seks finalister til prisen, der er opkaldt efter den store tyske arkitekt, Ludwig Mies Van der Rohe (1886-1969).

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register