Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 17/02/09

En gådefuld musiktime. Maleren Anna Petersen

Tidspunkt

Den Hirschsprungske Samling

Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Åbningstider

Onsdag-søndag kl. 11-16.
Børn under 18 år gratis adgang.

Kontakt

35 42 03 36
 

 

  • Foto: Anna Petersen. En aften hos veninde. Ved Lampelys (1891) Foto: Anna Petersen. En aften hos veninde. Ved Lampelys (1891)
Museum sætter fokus på forkæmper for kvinders ret til at uddanne sig som kunstnere.

Den Hirschsprungske Samling købte for nylig et billede af den danske maler Anna Petersen (1845-1910). Billedet med titlen "En aften hos veninde. Ved lampelys" emmer af hjemlig hygge mellem fire veninder.

Museet gik i gang med at finde ud af, hvem de fire kvinder på billedet var og det viste sig, at de alle var kvindelige kunstnere fra perioden, Maria Krøyer, Bartha Wegmann, Jeanna Bauck og violinisten Frida Schytte. Og da Anna Petersen sammen med blandt andet Marie Krøyer, Bertha Wegmann og Jeanna Bauck hørte til den tids kreds af kvindelige kunstnere, der op mod århundredskiftet kæmpede for kvinders ret til at uddanne sig som kunstnere, fik billedet pludselig en programmatisk karakter.

Siden da er Anna Petersen næsten blevet glemt - indtil nu, hvor Den Hirschsprungske Samling med en mindre udstilling i museets havesal, forsøger at rette fokus på Anna Petersen igen.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort