Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 07/02/11

Det flyvende kunsttæppe

Tidspunkt

Louisiana Museum of Modern Art

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Åbningstider

Tir-fre: 11.00-22.00, lør-søn: 11.00-18.00 Helligdage: 11-18
Mandag lukket

Kontakt

49 19 07 19
 

 

  • Foto: Bjarke Ørsted Foto: Bjarke Ørsted
Kunstmuseet i de smukke omgivelser nord for København byder bl.a. på en ny omvisning for de mindste og en stor Piccaso-udstilling.

Louisiana er der godt nyt til de allermindste. Som noget helt nyt bruger kunstmuseet i Humlebæk vinterferien i uge 7 til at afprøve omvisninger for de tre til seks-årige. Det flyvende kunsttæppe kalder museet initiativet, der i første omgang kun skal køre i uge 7.

»Formidlerne tager et tæppe med ud på museet og går sammen med højst 10 børn ad gangen ud og sætter sig ved et værk. Så snakker man om det, og bagefter går man tilbage i værkstedet og bruger det, man oplevede, som udgangspunkt,« fortæller Katrine Mølstrøm, publikumschef på Louisiana.

Det flyvende kunsttæppe letter hver dag i vinterferien kl. 12 – næsten samtidig med de almindelige familieomvisninger, der begynder kl. 11.30 hver dag.
»På den måde giver vi familierne mulighed for at dele sig op, så en voksen går med det store barn og en går med det lille barn. Det er ikke altid, børn har de samme ønsker og behov og kan klare det samme.«
Omvisningerne er gratis at deltage i.

Louisianas store publikumsmagnet i vinterferien bliver Picasso-udstillingen, »Fred og Frihed«, der åbner 11. februar. Louisiana har et særligt forhold til den store spanske kunstner. Museet har tre malerier af ham i samlingen samt tegninger og grafiske tryk, og gennem sin 50-årige historie har Louisiana afholdt intet mindre end fire udstillinger med Picasso. I den nye udstilling sætter museet fokus på den politiske og fredselskende Picasso og viser værker, der vidner om hans sociale og politiske engagement i årene fra 1944 til hans død i 1973.  Udstillingens mere end 100 værker omfatter malerier, tegninger, litografiske tryk, breve og fotografier.

I forbindelse med Picasso-udstillingen har Louisiana også tilbud til børn.
»Vi laver et tegne-, farve- og klippeværksted omkring duer. Vi bruger her fredsduen som tema. Børnehuset vælger typisk et enkelt tema fra en udstilling, som de arbejder med. Det gør det mere fremkommeligt for især de små børn, at de ikke skal forholde sig til en hel udstilling, men et enkelt hjørne og nogle gange kun et enkelt værk,« fortæller Katrine Mølstrøm. Louisiana har ekstraordinært åbent om mandagen i uge 7.  

Hvad: Det flyvende kunsttæppe
Hvor: Louisiana, Gammel Strandvej 13
Hvordan: Læs mere på louisiana.dk

Andre begivenheder for børn i vinterferien:

 

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register