Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 15/10/07

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Bredgade 68
1260 København K

Åbningstider

Tirsdag til søndag 11-17, onsdag 11 - 21, mandag lukket.

Kontakt

33 18 56 56
 

Diverse

AOK anbefaler

Type

Kunstmuseer

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
I afdelingen Design før 1900 finder man samlinger af keramik, møbler, smykker og glas fra både Danmark og udlandet. Afdelingen efter år 1900 er rettet mod dansk kunsthåndværk og specielt møbelkunsten. Der er en velassorteret museumsbutik samt bibliotek.
Det er sin sag at fremstille kunsthåndværkets verdenshistorie gennem de seneste par tusind år, og derfor når man også hurtigt at blive noget stakåndet af museets mange forskellige udstillingsgenstande.

I afdelingen Design før 1900 finder man samlinger af keramik, møbler, smykker og glas fra både Danmark og udlandet. Der er fine eksempler på porcelæn fra T'ang, Sung og Ming-dynastierne. Samlingen af porcelæn Den Kongelige Porcelænsfabrik er Danmarks største.

Læs også: Anmeldelse: Cafe Klint

Rigtig interessant bliver det dog først med samlingen Design efter år 1900, da den samling er mere omfattende og sammenhængende. Fokus er her rettet mod dansk kunsthåndværk og specielt møbelkunsten. Museet har Danmarks største samling af møbler og designklassikere fra dette århundredes store udenlandske designere.

Museets særudstillinger er ofte meget spændende og af høj kvalitet, mens cafeen, hvortil der er gratis adgang, også er blevet attraktiv efter en restaurering. Når vejret er godt, er der servering i den smukke Grønnegården, hvor Grønnegårds Teatret også spiller. Museumsbutikken er ualmindeligt velassorteret i designbøger og kunsthåndværk, og museets bibliotek er landets førende indenfor kunsthåndværk, kunstindustriens og den industrielle designs historie.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.