Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 09/10/13

Derfor smiler danskerne

Tidspunkt

Københavns Kulturcenter

Drejervej 15-17
2400 København NV

Åbningstider

Se specifikke arrangementer

Kontakt

35310000
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  
Brugeromtale
Oprettet af: Claus Sølvsteen 9. okt 2013
Senest redigeret af Claus Sølvsteen 9. okt 2013

Danskerne er kendt som verdens lykkeligste folk. Er det mon derfor vi smiler eller skyldes det vores kultur, eller bare situationen her og nu? Den serbiske kunstmaler Dragana Debeljakovic har malet portrætter af smilende danskere.

Portrætter af en nation

"Der er mange slags smil i denne verden, også på de danske munde," siger Dragana Debeljakovic som opfordrer os til at være åbne og opmærksomme for at forstå baggrunden for hvert eneste smil.

Et smil er altid dejligt og smitter altid. Så en mulig forklaring på et smil er altid, at det var en anden der begyndte. Sådan tænker de fleste af os på smil.

Falske danske smil

Men et dansk smil kan også udtrykke forbavselse eller forskrækkelse. Og om noget helt specielt har danskerne det høflige smil, som andre kulturer let kan opfatte som falske.

I Danmark findes også det særlige syrlige smil, som skyldes indestængt vrede. Den slags smil smitter desværre ofte.

Derfor smiler andre

Det kræver mere indlevelse end normalt at forstå, hvorfor andre smiler. Til gengæld er det svært at holde op med selv at smile når det sker, siger hun og opfordrer alle til at gøre forsøget. Enten på udstillingen eller bare til hverdag.

De smilende malerier akkompagneres af hvert sit lille hvide lærred, hvor publikum opfordres til at skrive deres indtryk af hvorfor personen på maleriet smiler.

Om Dragana Debeljakovic

Dragana Debaljakovic, anerkendt Serbisk billedkunstner, kom til Danmark i 2008 sammen med sin danskfødte mand. Hun har lært sproget og folket at kende - og stiller mange spørgsmål til danskernes kultur og samfund gennem sine malerier.

To ferniseringer på to dage

Debeljakovic udstiller samtidigt billedserien "The most Natural Thing in the World" - en billedserie om danske kvinders kønsorganer.

http://www.aok.dk/udstilling/the-most-natural-thing-in-the-world

Her kan man beundre andre kvinders kønsorganer - og bestille et maleri af sit eget.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort