Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 15/02/13

Den perfekte barndom?

Tidspunkt

V1 Gallery

Flæsketorvet 69-71
1711 København V

Åbningstider

Onsdag til fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 12-16

Kontakt

33 31 03 21
 

 

  • Foto: PR Foto:
Med sine værker bryder kunstneren Julie Nord med det traditionelle børneportræt, der emmer lutter idyl og klichéer. Oplev 22 af hendes seneste værker i serien ‘The Children’ på V1 Gallery i Kødbyen.

   
Den danske kunstner Julie Nord (f. 1970) er dybt optaget af familien som kunstnerisk motiv.

Faktisk så optaget, at hun med sin første soloudstilling på V1 Gallery i Kødbyen fremviser anden del af et længerevarende arbejdsprojekt, der har har familieportrætgenren - og herunder særligt barnet - i fokus. Denne anden del hedder ‘The Children’.

Kunstprojektet, under fællesbetegnelsen ‘Familiemønstre’, tog sin begyndelse tilbage i 2011. Og første del blev udstillet på Galleri Brandstrup i Norge under titlen ‘Family’. ‘Family’-værkerne var præget af den eventyrlige verden, hvor den kommende værkserie ‘The Children’, som du altså har mulighed for at se, bærer præg af et meget mere formelt plan, hvor det psykologiske og filosofiske spiller en væsentlig rolle.

‘The Children’ på V1 Gallery består af 10 større filtpen- og akvareltegninger samt 12 mindre sort-hvide værker.

Med sine værker vil Julie Nord bryde med det traditionelle familieportræt, hvor familielivet afbildes på en klichéfyldt måde. I hendes værker sættes det traditionelle på spil, og uventede sammenstillinger og brudte billedflader ser dagens lys. Her gør kunstneren særligt op med barnemotivet, som har været portrætteret på stort set samme måde siden romantikken.

Julie Nord lægger fokus på den sociale bardom, i stedet for barnet alene, og skaber på den måde en distance imellem ideen om barnet og barnet som individ. Hendes svævende og forsvindende barneansigter står i stærk kontrast til mønstrede tapeter og beklædningsdele i billederne, som fremstår knivskarpe. På den måde viser hun barnets foranderlighed.

Udstillingen byder derudover også på en installation, hvor beskueren så at sige inviteres til at opleve værkerne i børnehøjde - bogstavelig talt fra to børnestole - akkompagneret af et lydspor med barnelatter, fodtrin, fluer, der summer, og en dør, der knirker.

Lydene giver en uhyggelig fornemmelse hos beskueren af, at alt ikke er, som det ser ud til - hvilket går godt i spænd med Julie Nords brud med det traditionelle rosenrøde barneportræt.

Med sine værker vil hun forsøge at få beskueren til at tage stilling og tænke, i stedet for at sidde fast i fasttømrede virkelighedsidealer.

Hvad: ‘The Children’ af Julie Nord
Hvor: V1 Gallery, Flæsketorvet 69, 1711 København V
Hvornår: Fernisering fredag den 22. februar fra kl. 17 - 22. Herefter åbent fra lørdag den 23. februar til onsdag den 27. marts 2013, onsdag til fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 12-16 eller efter aftale.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register