Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 07/04/14

Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning

Oslo Plads 1
2100 København Ø

Åbningstider

Mandag lukket
Tirsdag 12.00-18.00
Onsdag 12.00-18.00
Torsdag 12.00-21.00
Fredag 12.00-18.00
Lørdag 12.00-18.00
Søndag 12.00-18.00

Kontakt

33 12 28 03
 

Type

Gallerier

Kunstmuseer

Oplevelsesmuseer

Udstillingsbygninger

Øvrige museer

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

På Oslo Plads lige ved Østerport Station ligger det, der tidligere gik under navnet Den Frie Udstillingsbygning, men nu blot kaldes Den Frie. Her er det kunstnerne, der bestemmer - det er nemlig dem, der producerer og udvælger det, der udstilles.

Den Frie Udstilling blev stiftet af en række kunstnere tilbage i 1891 og har bl.a. holdt til på en adresse ved Rådhuspladsen. I 1913 indtog kunstnersammenslutningen Oslo Plads og den smukke træbygning tegnet af J.F. Willumsen. Bygningen har gennem årene gennemgået både udvidelse og restaurering, og i dag er den fredet.

I lokalerne udstilles samtidskunst og eksperimenterende værker, og Den Frie er bestemt et besøg værd, hvis man interesserer sig for kunst og arkitektur. Udstillingsprogrammet skifter flere gange årligt, og en gang om året har Den Frie Udstillings medlemmer mulighed for selv at udstille deres nyeste værker.

Du kan læse om de aktuelle udstillinger og se Den Fries program her.

Brugeromtale
Oprettet af: DenFrie 7. apr 2014

Den Frie Udstillingsbygning er et must see i København for alle interesserede i kunst og arkitektur. Den Frie er et af de ældste og mest traditionsrige udstillingssteder for samtidskunst i Danmark og er i sig selv en helt unik og meget smuk træbygning tegnet af kunstneren J.F. Willumsen.

Den Frie Udstillingsbygning blev grundlagt af kunstnere i 1898, og det har helt fra begyndelsen været kunstnerne selv, der bestemte, hvad der skal udstilles. Den Frie er kunstnernes hus og et sted for kunsten af i morgen.

I 2014 fejres 100 års-jubilæet for Den Fries flytning til sin nuværende beliggenhed ved Østerport samtidig med, at udstillingsbygningen er i gang med at blive udvidet med en ny underetage.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.