Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 22/01/13

De små dyrs fader møder Viktor IV

Tidspunkt

Gallerie Rasmus Kbh.

Hauser Plads 14
1127 København K

Åbningstider

Tirsdag-fredag kl.13-17.30
Lørdag 11-14.30

Kontakt

33938833
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Ida Anna Hjalmsrud 22. jan 2013

De små dyrs fader møder Viktor IV

Fernisering på åbningsdagen kl16-18. Udstillingsperiode 31. januar – 2. marts. Peder Freund vil være til stede på åbningsdagen.

I tidsrummet 18-20 tale v. den meget underholdende Peder Freund samt indtagelse af mad og drikke fra www.madmedmening.dk. Deltagelse kræver tilmelding på kbh@gallerierasmus.dk. Pris kr.120

Peder Freund
”At jeg blev de Små Dyrs far er ingen tilfældighed, siger billedkunstner Peder Freund. Urmennesket, dets levevis og mystik har altid fascineret mig”
Ideen til Små Dyr opstod, da Peder Freund for mange år siden så en tv-udsendelse om en grønlandsk åndemaner. Det blev vist, hvordan åndemaneren pustede ”liv” i en amulet. Man så selve den rituelle handling, hvor knogler, små sten og sedler med tekst og symboler blev puttet ind i amuletten, som til slut blev surret sammen med sener og pyntet med fjer. Denne skabelsesproces fascinerede Peder Freund så meget, at han besluttede at skabe sit eget kunstneriske univers.

Om Små Dyr er sorte eller hvide – eller har mørke eller lyse farver – har ikke noget at gøre med, om de er gode eller onde – det handler mere om det lyse og det mørke i sindet.
De Små Dyrs univers er et positivt univers og som selvbestaltet skaber kan man godt tillade sig at vælge det onde fra, mener Peder Freund.

I galleriet vil Peder Freund udstille maleri såvel som skulptur.

Viktor IV

Vi er så heldige at være i besiddelse af en række logbogsblade af den nu afdøde kunstner, som blev berømt på at male ikoner på drivertømmer fundet i Amsterdams havn. Hans værker omhandler altid hverdagens begivenheder, de er kommentarer til livet - en leg mellem det seriøse og det legende.
I 1972 startede Ina og Viktor The Second Quality Construction Company - mærkelige konstruktioner skød frem som 3-dimensionelle collager med tekst som ”Unødvendig” og ”Hvem har brug for Stillehavet”. Viktor samlede rester fra markeder og containere og følte selv, det var som at finde en guldmine. I 1974 blev han antaget til en udstilling på Stedelijk Museet i Amsterdam under titlen Genbrug. Herefter var han inviteret til adskillelige udstillinger rundt omkring - herunder til Louisiana i Humlebæk. I tiden herefter begyndte Viktor at arbejde med den del af hans værker, hvor fascinationen af runer og det oldnordiske alfabet skinnede igennem. Farver og ord på paneler og plader.
Viktor IV´s enke Ina vil være til stede under ferniseringen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register