Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/07/12

De fem romantiske museer

Oprettet af Af Tine Gad

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Hvis det skal være lige så drivende romantisk, som da Amor var dreng, er der kun ét at gøre: Udskyde længslen efter at knuge sin elskede inderligt ind til sig, hvilket i virkeligheden også er essensen af dét at være romantisk. Ventetiden behøver dog langtfra at være kedelig, for byen byder på masser af inspirerende museer, hvor man kan dyrke romantikken.
Opdateret d. 16. juli 2012.

Rosenborg Slot

Øster Voldgade 4 A
1350 København K

Den kongelige

Foto: Ikke oplyst

Har man først fundet sin private prins eller prinsesse, er det røde sandstensornamenterede eventyrslot i Kongens Have et af byens mere romantiske steder at tage hen. Rosenborg Slot var nemlig ret beset et »Lysthus«, som Christian IV lod opføre i sin nyanlagte park i 1606-07.

Det blev tegnet i renæssancestil og udgør i dag hjertet i Rosenborgs sydlige halvdel. Kombinerer I besøget med et kig på stedets største attraktion, kronjuvelerne, kan de funklende diamanter næppe andet end inspirere til det mest seriøse knæfald i verden på en af de tilstødende græsplæner blandt blomstrende frugttræer og rhododendronbede.

Hvad: Rosenborg Slot
Hvor: Øster Voldgade 4A
Hvornår: 10-17

Cisternerne

Roskildevej 25
2000 Frederiksberg

Den mystiske

Foto: PR

Dybt nede under Søndermarken ligger landets nok eneste kunstmuseum uden dagslys: Cisternerne – Museet for Moderne Glaskunst. Her runger en underjordisk uendelighed i form af de enorme vandreservoirer, der tidligere sørgede for rent vand til københavnerne.

I den katedralagtige sal kan I næsten for jer selv og – tæt omslynget naturligvis, der er køligt – gå på opdagelse blandt tindrende smukke værker af glas og mystiske 1700-tals sandstensskulpturer.

Hvad: Cisternerne - Museet for Moderne Glaskunst
Hvor: Pile Alle 55
Hvornår: Torsdag og fredag 14-18 (i november og februar kun til kl. 17) og lørdag, søndag og helligdage 11-17. December og januar lukket.

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Den heltemodige

Foto: Torben Christensen Foto: Ikke oplyst

Hvis I ønsker at få et alvorsglimt af, hvor kærligheden kan føre hen, kan I lade vejen falde inden om Bindesbølls klassicistiske museum, hvor den verdensberømte billedhugger Bertel Thorvaldsens guddommeligt smukke værker er stillet til skue.

Gennem det meste af sit liv var Danmarks store søn nemlig inderligt optaget af kærlighedsguden Amor, som han opfattede som et billede på livets stærkeste drift. I hvert fald to steder kan I blive ramt af de berømte kærlighedspile: Ved relieffet »Den hvilende Amor« fra 1789 og skulpturen »Amor og Psyke genforenede i Himlen« fra 1807.

Hvad: Thorvaldsens Museum
Hvor: Bertel Thorvaldsens Plads 2
Hvornår: Tirs-søn 10-17

 

Det mener brugerne..

addie

the_quicktags function () {
/ / Browser detection sucks, but for Safari Stood the JS Needed for this two-work people just assume it's a bug in WP
if (! strstr ($ _SERVER ['HTTP_USER_AGENT'], 'Safari'))
echo '

if (typeof tinyMCE == "undefined" | | tinyMCE.configs.length <1) edToolbar ();

';
else echo '

 

nice site)

Hello friends,this is a nice site and I wanted to post a note to let you know, good job! Thanks
Best regards, Natali, CEO of iscsi read only

 

kronjuvelerne, kan de

kronjuvelerne, kan de funklende diamanter næppe andet end inspirere til det mest seriøse knæfald i verden på en af de tilstødende græsplæner blandt blomstrende frugttræer og rhododendronbede.High School Diploma | Online GED | Online homeschooling | Earn Diploma | Accredited High School Diploma

 

respond this post

I don’t see if you believe me, thus, I can apprise your perfect ideas about this good topic. Before this I did take the support at writers job service.