Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 05/02/13

Danmarks Krige

  • PR, AOK Foto: Ikke oplystPR, AOK Foto:
I Danmark er krig snarere reglen end undtagelsen. Danmarkshistorien er hverken et fredeligt H.C Andersen eventyr eller en romantisk fortælling. Det mener man på Tøjhusmuseet, der som de første kan præsentere en ny permanent udstilling om de 21 krige, Danmark har været en del af siden 1500-tallet.

Hver generation sin krig. Børn af genration 69 er vokset op med dansk krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan. Forældrene lyttede på førstehåndsberetninger fra Anden Verdenskrig. Mange kender også krigen i 1864 og svenskerkrigene, mens kun få kender til krigen mod Algier i 1769.

Uanset om dansk militærhistorie ligger på rygmargen eller ej, kan man nu få en visuel gennemgang af nye, gamle og glemte krige, når udstillingen Danmarks Krige på Tøjhusmuseet præsenterer besøgende for Dansk krigsdeltagelse siden 1500-tallet. Udstillingen er bygget op som et 160 meter langt ”kanonrør” af montrer, man kan gå ind og ud af og se hele vejen igennem. Udstillingen byder også på ægte sværd, geværer, rustninger og camouflageuniformer, som har tilhørt både konger, officerer og almindelige soldater gennem tiden. Hendes Majestæt Dronningen åbner udstillingen fredag 8. februar.

Hvad: Danmarks Krige
Hvor: På Tøjhusmuseet
Hvornår: 8. februar og frem
Hvordan: http://www.thm.dk/udstillinger/danmarks-krige/