Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 02/09/16

Copenhagen Contemporary

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
OBS: Copenhagen Contempoarys udstillinger er lukket på Papirøen. Copenhagen Contemporary arbejder på at genåbne i nye lokaler på Refshaleøen i 2018.

Ambitionerne er for eksempel høje. Rummene er store. Stedet har egen vinbar. Og den selvejende institution, der har Jens Erik Sørensen, tidligere mangeårig direktør for kunstmuseet i Aarhus som kunstfaglig leder, lægger ud med nogle af de store navne i international samtidskunst suppleret med andre, der fortjener at blive det.

Papirøen er det næste område ved havnen, som står for tur i den voldsomme forandring/opgradering/gentrificering, der med stor hast ændrer den danske hovedstad i disse årtier. Der er store planer (og høje ambitioner) for Papirøen – og blandt forslagene til, hvad der blandt andet kunne være i det bynære område lige over for Skuespilhuset, var en idé om en privat kunsthal. Det er det, der med støtte fra privatpersoner og fonde nu er indrettet på midlertidige vilkår for at indhøste nogle erfaringer det næste halv­andet års tid.

Er behovet til stede? Bliver det en ikke bare kunstnerisk men også publikumsmæssig succes – og kan en privat kunsthal så etableres efter årsskiftet 2017/18 et (eller) andet sted i hovedstadsområdet?

Ønskekoncert

Kunstnerisk er succesen tydelig ved i hvert fald de første udstillinger. Publikum modtages af et serverings- og pauseområde med skulpturelt udformede bænke af kunstnerduoen Pettersen & Hein samt en mindre lund af Yoko Onos ønsketræer. Træerne, hvor gæster og forbipasserende kan skrive deres ønsker på sedler og hænge dem på grenene, er et værk, der ofte indgår i udstillinger. Men på den anden side: Verdens tilstand taget i betragtning – kan man så i grunden få ønsketræer nok?

Hvad: Copenhagen Contemporarys åbnings­udstilling.
Hvor: Trangravsvej 10-12, København.
Hvornår: Alle dage11-21

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.