Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 11/06/18

Cisternerne

  • Foto: PR Foto: PR
Brugeromtale

Engang fungerede Cisternerne som et vandreservoir i Søndermarken, men efter årtier, hvor de underjordiske sale var tømt og glemt, rykkede kunsten ind. I dag kan du opleve store samtidskunstudstillinger af danske og udenlandske arkitekter og kunstnere, der taler til alle sanser.
De gamle, halvmørke drypstensrum af beton har en karakter, der får en til at tænke både på store katedraler og forladte katakomber. Understillingsrummene inviterer til, at du går på opdagelse og fordyber dig i en underjordisk vandring, som er en lillesmule uhyggelig, men garanterer en 100% magisk kunstoplevelse.

HISTORIEN OM CISTERNERNE
Cisternerne blev anlagt som et højdereservoir af Københavns Vandforsyning som følge af koleraepidemien i 1853, som kostede 4.700 københavnere livet. Behovet for renere drikkevand var akut. Udgravningen startede i 1856, og da anlægget stod færdigt tre år senere, var det med til at løse datidens store vandforsyningsproblemer.
Cisternerne ophørte med at fungere som drikkevandsreservoir i 1933, men blev først tømt for vand i 1981.
I forbindelse med at København var europæisk Kulturby i 1996 blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum, efter initiativ fra Frederiksberg Kommune, og indtil 2013 fungerede Cisternerne som et museum for moderne Glaskunst.

I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne, og danner ramme om både kunstudstillinger og forskellige arrangementer og events, der alle tager udgangspunkt i stedets arkitektur og helt særlige klima.
En gang årligt skaber en kunstner eller en arkitekt en gennemgribende udstilling af en totalinstallation, der spiller sammen med rummenes unikke arkitektur, historie og atmosfære.

FAKTA:
Luftfugtigheden ligger konstant på næsten 100 procent.
Temperaturen i Cisternerne svinger et sted mellem 4 grader og 16 grader i løbet af året
Cisternerne er 4.320 m2 kvadratmeter og består af tre lige store rum. Det er 4,2 meter højt og kan med en maksimal vandstand på 3,7 meter rumme ca. 16 millioner liter vand.
Væggene og rumadskillelserne i Cisternerne er bygget af kraftige granitblokke, gulvet er støbt beton, søjlerne, der bærer loftet, er murede, mens loftet er udført i formstøbt beton.
Cisternerne kan kaldes en drypstenshule: Kalken i vandet, der siver ned gennem betonen, danner drypsten i de underjordiske rum

ENTRÉ
Voksne: 70 kr.
Senior/studerende: 50 kr.
Grupper (min. 20): 50 kr
Under 18: Gratis

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.