Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/03/16

Cirkusmuseet i Hvidovre

Cirkusmuseet i Hvidovre

Hovedporten 6
2650 Hvidovre

Åbningstider

Søn-tor: 10.00-15.00 samt fredage i vinter- og efterårsferien.

Kontakt

36 49 00 30
 

Type

Oplevelsesmuseer

Øvrige museer

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Museet har en af Europas største samlinger af materiale om cirkus, blandt andet jongløren Ølund Barlys samling af mere end 80.000 cirkuseffekter. Du kan også selv prøve kræfter som stærk mand, cirkusprinsesse eller løvetæmmer.

Museet har en af Europas største samlinger af materiale om cirkus, blandt andet jongløren Ølund Barlys samling af mere end 80.000 cirkuseffekter, der er blevet til gennem et langt livs ihærdig indsamling og mange donationer fra trofaste artistvenner.

Ølund Barly debuterede i National Scalas Kunstnerforum i 1937 - og derefter var artistkarrieren stukket ud. Barlys samling er ikke blot billeder og dragter - men levende historier.Tryllekunstneren Truxas samling indgår desuden i Barlys samling.

Cirkusbyens Museum er en imponerende kavalkade af kostumer, der repræsenterer forskellige perioder og artistdiscipliner i dansk cirkushistorie.

De ældste kostumer i udstillingen er to børnedragter, fra o. 1872 og Alexander Renards lille klovnedragt fra ca. 1895. De yngste kostumer er fra illusionistparret Lee Pee Ville fra 1980'erne. Moden afspejles i de kvindelige artisters kostume, hvor Zephora Barencos rosenkostume fra 1915 i dag virker helt tækkelig i forhold til Miamar Shermons dansebikini fra 1950'erne.

Hos klovnene kan man se, hvordan den hvide klovns pailletkostume varieres, præsenteret med bl.a. Vittorio Brassos dragt fra 1925 og barnebarnet Bernard Brassos kostume fra 1952. Augustklovnen behøver blot et næsten almindeligt kjolesæt - det er personen indeni der skaber den morsomme figur - ikke kostumet, f.eks. Lavater Lee.

De kinesiske dragter er præsentationsdragter, der ved artistens entre dækkede den egentlige arbejdsdragt. De ældste er fra før 1914.

Museets samling indeholder desuden et rigt fotoarkiv, cirkusplakater og historie om klovne, tryllekunstnere og stærke mænd.

Hvis du ikke kan nøjes med at se de andre lege, har museet et prøve- og legerum, hvor du kan blive klædt ud som cirkusprinsesse, løvetæmmer eller klovn og optræde i en minimanege.

 

Brugeromtale
Oprettet af: Mikkel Knudsen 16. jan 2012
Senest redigeret af Mikkel Knudsen 18. feb 2015

På Cirkusmuseet møder du den forunderlige cirkusverden i alle dens afskygninger fra den skæggede dame til den yndefulde cirkusprinsesse. En række rekvisitter og kostumer er samlet for at fortælle dig historien om de mennesker, dyr og artister, som har formet cirkuslivet i Danmark og leveret oplevelser og underholdning til store og små. I udstillingen kan familien også udfordre hinanden gennem en række aktiviteter og finde ud af, hvem der er bedst egnet til cirkuslivet.

Giver cirkuslivet blod på tanden, kan du selv prøve kræfter med artisteriet. Hver søndag kan komme til Cirkusleg i Fægtesalen, som er museets hus indrettet til cirkusaktiviteter. Her kan du med hjælp fra museets egen cirkusartist prøve trapez, reb, stof, line, og alt hvad hjertet begærer af jongleringsudstyr. Der er plads til store grin og succesoplevelser, når hele familien kaster sig over artisteriet. Cirkusmuseet arrangerer også børnefødselsdage, skoleforløb og firmaarrangementer i Fægtesalen, hvor du selv er i centrum som artist.

På Cirkusmuseet kan du også opleve det levende artisteri. I vinter- og efterårsferien samt på udvalgte dage i løbet af året, kan du komme til forestilling på museet. Her har været alt fra søløver til klovne. Hold øje med museets hjemmeside for information om næste arrangement.

Bus 1A kører lige til døren og S-togs stationen Avedøre ligger 15 min. fra museet.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.