Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/01/13

CENTRERET

Tidspunkt

Ann Linnemann studie galleri

Kronprinsessegade 51
1306 København K

Åbningstider

Ti-fre 11-18 Lø 11-15

Kontakt

+45 33933503
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  
Brugeromtale
Oprettet af: Ann Linnemann Galleri 16. jan 2013

Danske Kim Holm og australske Kirsten Coelho viser intenst vibrerende keramiske samtidsværker, krukkens uendelige variationer, i en fælles kærlighed til den runde form.
Kim Holms kunstneriske styrke er hans altid flot fornyende 'genopfindelse' af cylinderen, krukken som et selvstændigt værk hvert gang han skærer ind i overfladen, finder en dekorativ reference eller glaserer i flere lag.
Kirsten Coelho's værker udspringer af det australske ødeland, beretter hendes historie med enkle liner i samspil med glasuren på drejede skåle og flaskeformer i monumental klarhed.

Kim Holm er insisterende på den gode nysgerrigt undersøgende måde.
Formen, cylinderen er en keramisk klassiker, der vækker både genkendelse og overraskelse. Med enkle indgreb varieres temaet, så ikke to krukker er ens. Hertil kommer glasuren, der føjer sig tæt op ad formen, løber, drypper eller krakelerer, for til sidst at indgå i en smuk symbiose. www.kimholm.net

I 2013 udstiller Kim Holm ligeledes i Shiinokigeihinkan gallery A&B Japan. Han har haft flere solo-udstillinger: Galleri Secher & Scott, Danmarks Keramikmuseum, Galleri Kaolin, Stockholm... Har modtaget adskillige udmærkelser og legater: Statens Kunstfond, Kunsthåndværkerprisen, Ole Haslunds Kunstnerfond… Er repræsenteret i danske og internationale samlinger. Medlem af Billedkunstnernes Forbund – BKF.

Kirsten Coelho finder skønheden i forfald, som for eksempel i rustent jern.
I evig balance og ro, selvsikre i det rum tingene skaber, bærer værkerne tegn på dødelighed og intens foranderlighed. Opale, mathvide glaserede former, brudte af vibrerende tynde linier af jern-oxid eller den kølige celadon-glasur og jernrige tenmoku sammensmeltes i en horisontal linje, der antyder en tågesløret skyline. www.kirstencoelho.com

Kirsten Coelho er født i Danmark, men har boet det meste af sit liv i Australien.
Hun er uddannet på University of South Australia, flyttede til England i de tidlige 1990ere, hvor hun I en årrække arbejdede i et London Studio. Her udvikledes en stil influeret af British Studio pottery tradition og keramikeren Bernard Leach's teorier. Nu inspireres hun af tidligere tiders hverdagsobjekter sat i en nutidig sammenhæng, - en sammensmeltning af keramisk stoflighed, raffinerede brugsting og bymiljøets forfald.

Artist talk: Kirsten Coelho onsdag d. 20 februar kl. 17-18.00

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register