Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 11/12/12

Byens Netværk: Kanalrundfart i de hjemløses København

Brugeromtale
Oprettet af: DAC 11. dec 2012

Hvad er hovedstadens fineste adresse for en hjemløs? Hvordan er havnen og flaskeindsamling forbundet? Og hvorfor er Nokken attraktiv? Det kan du høre om, når vi tager på kanalrundfart i de hjemløses København.

Tidligere langturssejler Frederik Olsen tager os med på en anderledes kanalrundfart, mens han fortæller om hjemløshed og et ofte omflakkende liv til søs.

Turen vil give et indblik i noget af det, vi ikke altid registrerer på vores færden i byen - hjemløse, sømænd, Grønland i Danmark og et rodløst liv til vands og til lands.

Frederik fortæller bl.a. om Grønland i Danmark ud fra sin søfartsbaggrund og han vil udpege tilholdssteder for gadens folk langs kanalen og havnen.

Bl.a. tager han os med forbi Nyhavn med værtshusene på den ene side og sømændenes hjem på den anden.

Frederik er guide i Gadens Stemmer, der giver socialt udsatte borgere en stemme i den offentlige debat og skaber unikke møder på tværs af samfundsskel, mens det samtidig er en mulighed for delvis selvforsørgelse.

Efter kanalrundfarten vil Michael Lodberg Olsen, social iværksætter og debattør, fortælle om, hvordan man med begge ben på jorden kan hjælpe med at holde socialt udsatte oven vande.

Michael har bl.a. tidligere været med til at starte Café Dugnad, der i 1½ år fungerede som café og værested for stofbrugere på Vesterbro. Hans projekter har fået flere priser - bl.a. Det Mobile Fixerum, der blev kåret til Årets Innovative Projekt i København 2012 og samme projekt fik hædersprisen Årets Brugerven af BrugerFo reningen.

Mødested: Pladsen foran Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27 B, 1401 København K

Tilmelding og mere information:

Kontaktperson på Dansk Arkitektur Center: Mathilde Vestergaard Schjerning mvs@dac.dk / tlf: +45 2345 0221

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register