Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 27/04/15

Børnemuseet

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Børnemuseet 27. apr 2015
Senest redigeret af Børnemuseet 1. apr 2017

Børnemuseet på Frederiksberg åbnede den 2. april 2015, og holder til i en ombygget hestestald i et af Frederiksbergs hyggeligste områder. Idéen og konceptet kommer oprindeligt fra USA, hvor børnemuseer er et udbredt og populært tilbud til børnefamilier. Intention bag museet er at skabe et kreativt rum for børn fra alderen 2-3 år og opefter. Da kunst ikke bør være fremmedgørende men engagerende for børn, har Børnemuseet skabt et univers, hvor børn kan gå på opdagelse, røre og pille, grine og snakke, og deltage aktivt i museets kreative aktiviteter. Børnemuseet inviterer generelt til en blanding af leg og kreativ udfoldelse, men også til læring og socialt ansvar.
Nuværende aktiviteter
Museet er en blanding mellem et kreativt værksted for børn og forskellige temarum. Temarummende er blandt andet dekoreret med vægmalerier af kunstneren Rikke Busander, og hendes livsbekræftende streger.
På museets stueplan finder man vores museumsbutik, der er en genbrugslegetøjsbutik. Her må børnene lege, og skulle de forelske sig i noget af legetøjet, kan de købe det med museets særegne valuta, Museumsdollars. For hvert stykke legetøj, der købes, donerer vi 5 kr. til vores erhvervspartner Red Barnet. Med deres køb gør vi børnene opmærksomme på, at de støtter katastroferamte børn i verden.
Et af vores temarum er ”Alladins hule,” der også er et teaterrum. Her kan man klæde sig ud, instruere teater, slå på trommer, eller lytte til højtlæsning. Det sidste rum man finder på stueplan er værkstedet ”Maleriet”. Her kan man klippe, klistre, male og bl.a. dekorere træsværd, russiske babusjka-dukker eller forskellige legetøjsfigurer. Herudover har vi med stor succes kørt forskellige mindre workshops, såsom “Mal dit eget Graffiti navn”, hvor den anerkendte graffiti kunstner Aymen Ajhani har hjulpet børnene til at male deres eget navn på et mini-lærred.
På 1. sal kan de nysgerrige sjæle gå på opdagelse ”hjemme hos Bedste” i hendes dagligstue. Hjemme hos bedste er der børnebøger i skufferne, og i dette rum skal det også være muligt at skrive et brev til bedste - det vil sige gammeldags brevskrivning med blæk, og Børnemuseet vil sørge for at brevene kommer afsted. I det sidste temarum ”Bageriet” kan man lege bager og cafe, imens man lytter til Dyrene fra Hakkebakkeskoven. Dette rum bruges også til Børnefødselsdage og ”social food” aktiviteter, der kræver lidt ekstra plads.
Vision og værdier
På børnemuseet er der sørget for at forældre eller bedsteforældre kan finde sig til rette og deltage i stedets aktiviteter eller nyde en espresso eller kop te i vores mini-café, der forhandler Fair Trade og økologi. I vores mini-cafe kan børnene også prøve at dekorere deres egen cupcake, hvilket også er en fast aktivitet i huset. Vores krymmel er azo-fri og med naturfarver. Børnemuseets samarbejde med Red Barnet, og fokus på økologi, bæredygtighed, Fair Trade og genbrug afspejler det værdisæt vi ønsker at fastholde og videreformidle.
Vores vision er, at Børnemuseet kommer til at danne ramme for kunstneriske og kulturelle events i børnehøjde: alt fra dukketeater, højtlæsning for børn med værter kendt fra børne-tv og børnebogsforfattere, til events hvor børnene kan prøve at male deres eget graffiti-navn, lave en abe-stok af håndsnittede kæppe, eller deltage i musik-workshops.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.