Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 08/02/13

Bloddryppende kunst

  • Foto: James Aldridge Foto:
Tankerne ledes hen på kødædende planter og dunkende blodårer, når man præsenteres for den engelske kunstner James Aldridges værker. Oplev en god håndfuld af kunstnerens kraftfulde værker på David Risley Gallery nu.

   
For den engelske kunstner James Aldridge (f. 1971) er det essentielt at forsøge at repræsentere den naturlige verden i sin kunst.

Igennem en anspændthed mellem det virkelige og det fantastiske, skaber han et psykologisk rum, der ikke nødvendigvis følger naturens love. Og med f.eks. en forsvindende horisont kan det være svært for beskueren at orientere sig.

Dette er netop James Aldridges formål; han vil udfordre sin beskuer gennem et verdensbillede, der ikke bare er sort og hvidt. De smukke og idylliske elementer forekommer ikke uden bloddryppende og mareridtslignende scenarier, der med sine kraftfulde farver giver en voldsomhed og en spænding i værkerne.

James Aldridge trækker med sin kunst linjer tilbage til det 16. århundredes kunstsyn: Dengang var kunsten nært forbundet med videnskaben i modsætning til det postmoderne samfunds æstetiske syn.

Se hjemmeside www.davidrisleygallery.com for åbningstider i udstillingsperioden.

Hvad: »James Aldridge - Presence«
Hvor: David Risley Gallery, Bredgade 65, 1260 København K
Hvornår: Fredag den 1. februar til lørdag den 16. marts 2013.