Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 23/05/18

Bæredygtigt marked indtager Designmuseum Danmark

  • Vintageekspert Pia Storm. Foto: Malene Anthony Nielsen

    Vintageekspert Pia Storm.

    Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Genbrugsmode, tekstilfarvning, debatter og skraldestafet. Designmuseum Danmark inviterer til bæredygtigt marked for hele familien i weekenden.

I weekenden lægger Grønnegården ved Designmuseum Danmark for andet år i træk plads til det bæredygtige marked Design X Change.

Her kan man gå på opdagelse i boder med bæredygtigt design og kunsthåndværk og deltage i gør-det-selv workshop, hvor man bl.a. kan producere hjemmelavede altankasser, tekstilfarvning og redesign af tøj.

Markedet sætter også fokus på genbrugsmode og vintage-tøj, repræsenteret af Ungdommens Røde Kors genbrugsbutik på Nørrebro og vintageekspert Pia Storm.

Om markedet siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer:

»Danmark er kendt for godt design, hvilket vi dagligt mærker til på Designmuseum Danmark. Bæredygtighed kan ofte virke abstrakt for mange, og med Design X Change vil vi gerne skabe et mødested, hvor byens borgere og turister inviteres til at deltage i konkrete aktiviteter og gå i dialog på alle tænkelige måder«.

Foto: PR

Debatter om bæredygtighed

I løbet af weekenden kan man desuden opleve kunstner, forfatter og radiovært Anders Morgenthaler fra Klimatestamentet på DR’s P1 til en talk om klimadebatten.

Lyt også til fødevaredebatten »Er økologi identisk med bæredygtig?« hvor forfatter Signe Wenneberg diskuteret emnet med Iben Krog Rasmussen, medstifter af den fødevarepolitiske
tænketank Frej.

For hele familien

Der er også masser af sjov for de små. De kan bl.a. møde holdet bag DR’s Ramasjang, når de sammen med Danmarks Naturfredningsforening viser, hvorfor det er vigtigt at redde bierne. Man kan også være med i skraldestaafet, se børneteater med mere.

På madsiden vil der være noget grønt til ganen, når Designmuseets Café Klint i samarbejde med Københavns Fødevare-fællesskab serverer sunde retter fremstillet af årstidens lokale råvarer.

Design X Change er arrangeret af Designmuseum Danmark i samarbejde med Design Danmark og Danske Kunsthåndværkere og Designere og er støttet af Københavns Kommune.

Se hele programmet for markedet her.

Pia Storm fortæller kort om hendes rolle i Design X Change:

Hvad: Design X Change
Hvor: Designmuseum Danmarks have, Grønnegården. Bredgade københavn K
Hvornår: 26. og 27. maj
Hvor meget: gratis adgang både til markedet og alle udstillinger hele weekenden.