Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 09/09/18

Åbningsudstilling +1

Grand Opening

Brugeromtale
Oprettet af: Copenhagen Outsider Art Gallery 9. sep 2018

OUTSIDER ART I KØBENHAVN
Den 15. september åbner COPENHAGEN OUTSIDER ART GALLERY i København. Galleriet, som er det eneste i Danmark der udelukkende viser OUTSIDER ART, har i et par år haft til huse i en industriejendom i forstaden. Nu er det tid til at rykke til hovedstaden og udvide åbningstiderne, siger indehaverne Kristine Kimø og Lars Egeris. Med adresse på Gl. Kongevej vil galleriet udstille værker skabt af kunstnere der alle på hver sin vis, har det til fælles, at de ikke har ladet sig påvirket af det etablerede samfund.
Galleristernes hjerter banker for de side-eksistenser i vores samfund, der får stemme og identitet ved at udtrykke sig kunstnerisk. Derfor glæder de sig meget til at åbne det nye galleri for et større publikum og give det mulighed for at stifte bekendtskab med OUTSIDER ART’ ens kvaliteter og originalitet i form af kunst fra både danske og udenlandske outsiderkunstnere.
OUTSIDER ART er blevet beskrevet som ”The hidden face of contemporary art” og er kendetegnet ved at udøverne er selvlærte, ikke-akademi uddannede kunstnere, samtidig med at de ofte er udfordrede af sociale, udviklingsmæssige eller mentale udfordringer. Med andre ord er de outsidere i den etablerede kunstverden – og hermed kan de på enestående vis se og forstå verden på en anden måde, end de fleste. Outsiderkunsten skabes ud fra en ekspressiv impuls i den enkelte, og repræsenterer alle stilarter, såsom maleri, tegning, grafik, skulptur og installation.
Begrebet OUTSIDER ART har vundet indpas i sidste halvdel af forrige århundrede, bl.a. under betegnelsen ART BRUT, og i dag er det en anerkendt kunstnerisk retning, som præsenteres af gallerier over hele verden og på to årlige internationale messer, én i New York og én i Paris. Til oktober deltager COPENHAGEN OUTSIDER ART GALLERY for første gang på Paris’ OUTSIDER ART FAIR. Dermed slår Kristine Kimø og Lars Egeris fast, at København er klar til at indtage sin plads på outsiderkunstscenen fremover.
Til galleriets GRAND OPENING vises værker af engelske Anthony Stevens og tyske Fabian Wolf.
Begge kunstnere er tilstede til ferniseringen LØRDAG D. 15. SEPTEMBER 12 – 16.
Copenhagen Outsider Art Gallery Gammel Kongevej 35A, 1610 KBH V. Tlf. 2332-6042 COAG.DK

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort