Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 15/02/13

40 år med hash, musik og politiske opgør

Tidspunkt

Farum kulturhus

Stavnsholtvej 3
3520 Farum

Åbningstider

Man-fredag 8-20
lørdag 8-16
Søndag lukket

Kontakt

7235 4575
 

 

  • Foto: JONATHAN NACKSTRAND Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Ladcykler, politiske kampe og masser af hash. Fristaden Christiania - om man hader den eller elsker den - har en lang interessant historie bag sig. Oplev Christianias sidste 40 år på kulturfestivalen i Farum Kulturhus, der byder på blandt andet røverhistorier, artefakter, film og guidede ture til bydelen, der altid har været noget for sig selv.

   
Nu har du muligheden for at opleve Christianias forhistorie på den retrospektive udstilling om den elskede - og udskældte - fristad, der dækker historien gennem 4 årtier.

Materialet til udstillingen er indsamlet af christianit og fristadsarkivar Ole Lykke, som ene mand har indsamlet materiale til udstillingen gennem de seneste 40 år.

Og det er en imponerende historie, Christiania bærer på.

I Farum Kulturhus kan du i ‘Ganggalleriet’ opleve selve det historiske forløb gennem plancher, håndværk og brugskunst. Du kan opleve ladcyklen, Christianias egne frimærker, mønter og juleplatter, eller du kan blive klogere på historien om Pusherstreet, Christianias selvforvaltning, selvbyggerhuse, politiske kampe, naturpleje, kulturtilbud og meget andet.

I ‘Foyeren’ udstilles 80 af de berømte Christiania-plakater. Her kan du også opleve lørdagsunderholdning med sang, musik og dans fra Christiania.

Farum Bibliotek, der støder op til Foyeren, viser i hele perioden et uddrag af den omfattende litteratur fra og om Christiania samt inviterer sideløbende til forfatterarrangementer. Derudover vil der også i Kulturhusets biograf ‘Grafen’ blive vist film om Christiania, hvor instruktørerne selv vil være til stede under arrangementerne.

Og hvis du har fået lyst til at besøge det ægte Christiania, vil der hver anden uge være guidede busture til Christiania, ligesom der vil være guidede ture rundt på udstillingen i Farum Kulturhus.

Se fuldt program på www.farumkulturhus.dk.

Hvad: Kulturfestival om Christiania
Hvor: Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum
Hvornår: Fra lørdag den 23. februar til søndag den 28. april 2013.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register