Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 10/05/11

Meyer overtager Bo Bechs bageri i city

  • Et brød fra Meyers Bageri bagt af ølandhvede Foto: PR: Meyers BageriEt brød fra Meyers Bageri bagt af ølandhvede Foto: PR: Meyers Bageri
Claus Meyer har en mission. Han vil gerne give danskerne bedre brød, og når sommerferien er slut, åbner han et Meyers Bageri i St. Kongensgade, hvor Bo Bech har lukket sit.

Bor du ikke lige i nærheden af Meyers lille bitte bageri i Jægersborggade, er her godt nyt, hvis du gerne vil købe godt brød eller måske endda friskkværnet mel og surdej til selv at bage af.

8. August, når børnene igen begynder i skolen, åbner Claus Meyer et bageri i Store Kongensgade 46, hvor Bo Bech i april 2009 åbnede sit minimalistiske bageri, der kun solgte en slags brød (bortset fra et forsøg med rugbrød).

”Vi har så travlt på Geist og jeg vil gerne kunne koncentrere mig fuldt ud om det. Og når jeg sidder og spiser en god middag med min gode ven Claus, og vi finder ud af, at han kan overtage bageriet, så er det jo perfekt. Vores tanker om bagning og brød er beslægtede og deres lille bageri i Jægersborggade er imponerende”, siger Bo Bech, som har så travlt på Geist, at køkkenet ikke tæller sine bestillinger efter en travl aften, men i stedet vejer bestillings-bonnerne.

I løbet af sommeren bliver det 100 kvadratmeter store bageri bygget om, så det er klar til at lange saftige ølandshvedebrød, mørke rugbrød, søde tebirkes og kanelsnurrer og smørbagte croissanter med Valrhona-chokolade over disken.

Bageriet bliver både bager-værksted og -butik, og al kornet, som Meyers Bageri bager af, er økologisk og dyrket i Norden - især på Per Grupes marker ved Mørdrupgaard.

Også for gør-det-selv-brødfolk
Hjemmebagere kan købe korn kværnet på stenkværn (så melet ikke bliver varmt og dermed mister varmefølsomme vitaminer) og surdej på byg, øland, hvede og rug.

"Meyer Bageri har fået en fantastisk start på Nørrebro. På en beliggenhed de fleste betegnede som urealistisk og på et meget beskedent areal. Vi har længe talt om at det kunne være sjovt at komme ind til byen og bage. Bo satte en helt ny dagsorden med sit bageri, vi glæder os til at tage den dagsorden videre", forklarer Claus Meyer i pressemeddelelsen, der blev udsendt 10. maj. Samme dag lukkede Bo Bechs bageri.

Lær bage-finter af US-mester-bager
Chad Robertson er ikke blot en ualmindelig flot fyr - han er også manden bag det kult-agtige San Fransisco-bageri Tartine Bakery. Se hvor, hvornår og hvordan du kan lure hans tricks af, når han er i København.

Bonus-info
Er du vild med at bage er bogen Meyers Bageri en god investering.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester