Omtale
Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 10/08/11

Lækkerier i Borgergade

  • Kokken John Lesley er født i Chile, bor i Danmark, har arbejdet på Era Ora og Acquamarina og åbnede i sommeren 2011 den øko-glade takeaway-café Lækkerier i Borgergade. Foto: Else BjørnKokken John Lesley er født i Chile, bor i Danmark, har arbejdet på Era Ora og Acquamarina og åbnede i sommeren 2011 den øko-glade takeaway-café Lækkerier i Borgergade.
    Foto:
  • Takeaway cafeen Lækkerier i Borgergade Foto: Else BjørnTakeaway cafeen Lækkerier i Borgergade Foto:
  12  
Tæt på restaurant Ché Fè Borgergade har topkokken John Leslye åbnet en hyggelig, funky, øko-glad takeaway-cafe med fair priser.

Borgergade ligger fem minutters gang fra citys shopping-epicenter, men efter den tidligere Era Ora-kok har åbnet en hip, øko-venlig take away-cafe, er den ellers lidt stille gade værd at lægge vejen omkring, hvis du trænger til en god kop kaffe, en salat til frokost eller en sandwich med italiensk brød eller rugbrød. Lækkerier hedder cafeen, der ligger mellem Dronnings Tværgade og Sølvgade på samme side som den italienske bio-bistro Ché Fè.

John Mauricio Leslye Toro hedder kokken bag Lækkerier. Han er født i Santiago i Chile, men har arbejdet på Era Ora-ejeren Elvio Milleris restauranter siden 1999.

John Leslye taler dansk, engelsk og spansk i en skøn blanding - også menukortet, som er skrevet på sorte skiffertavler. Også den kaffe, John Leslye rækker over disken, er brygget på sydamerikanske bønner, ristet i Firenze og tilsat dansk komælk - alt sammen økologisk.

"Nogle af mine vine er ikke økologiske, men mit mål er, at alt skal være økologisk" forklarer John Leslye. Foruden sandwich og salater, morgen-musli og frokosttallerkener og et glas rødvin - alt sammen til overkommelige priser - sælger John Leslye også mange af sine vine og råvarer ud af huset. Det gælder for eksempel durum-mel fra Era Oras Il Fonario, og brød fra Il Molino i Kødbyen.

Ved det store facadevindue mod Borgergade har John Leslye sat en lang, bred bar op i spisebordshøjde, hvor man kan drikke kaffe, spille spil og arbejde ved sin bærbare med ryggen til den fotostat af en grøn skov, der dækker bagvæggen. En anden væg er orange, og kaffekopperne ligner med sine mange farver en håndfuld M&Ms.

Modsat de fleste takeaway-cafeer har Lækkerier også et toilet, der ligger op af en håndfuld trappetrin.

Lækkerier åbnede i juli 2010.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.