Omtale
Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 17/05/11

Kødbyens Deli: Vi laver de bedste fish'n'chips

Kødbyens Deli: Vi laver de bedste fish'n'chips

Slagterboderne 8
1711 København V

Åbningstider

Tir-tor 10.30-21, fre 10.30-02, lør 12-02, søn. 12-21
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

 

 

 

  • Den Hvide Kødby blev opført i årene 1931-34 til afløsning for Den Brune Kødby fra 1878. Den Hvide Kødby er Danmarks første store betonbyggeri og kraftigt inspireret af funktionalismen. Den hovedansvarlige for byggeriet var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe. Foto: Torben ChristensenDen Hvide Kødby blev opført i årene 1931-34 til afløsning for Den Brune Kødby fra 1878. Den Hvide Kødby er Danmarks første store betonbyggeri og kraftigt inspireret af funktionalismen. Den hovedansvarlige for byggeriet var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe. Foto: Torben Christensen
Kødbyens Deli hævder selvsikkert, at de laver byens bedste fish'n'chips. Prøv selv på vej hjem fra byen i weekenden, hvor den har åbent til 02.

Byens bedste fish'n'chips. Intet mindre. Det er, hvad de to kokke Frederik Sporon-Fiedler og Emil Nordfalk hævder, at de fish'n'fish, som de siden begyndelsen af maj har langet over ståldisken i den lille deli overfor PatéPaté i Den Hvide Kødby, er.

Om det er sandt, må du selv bedømme. Måske smager fish'n'chips allerbedst på vej hjem fra en bytur. Da Kødbyens deli både har åbent i løbet af dagen og til 02 i weekend, kan du lave din egen sammenlignende analyse. Det koster dig 60 kroner per portion, og drengenes fish'n'chips er lavet af frisk torsk dyppet i øldej og panko-mel (paneringsmel lavet af brødkrummer, som man især bruger i Japan, da det giver et sprødere resultat, red.) og stegt i olie.

En pige- og en drenge-model
Ligesom Levi's jeans fås deli'ens både i en herre- og en pigemodel: enten en old school med grove fritter og tartare-sauce eller med en lille salat og agurkecreme til de, som har nemt til kvalme efter større indtag af varm olie.

Klinker og stål
Lokalet med klinker og ståldisk har tidligere husket fiskeleverandøren Kongsbak. Menukortet er delvis inspireret af den forrige lejer, så foruden fish'n'chips, kan du også få fiskeretter som fiskefrikadeller, en rødspættefilet og små tærter med krabbe. På den sorte tavle over disken finder du også kød og sandwich, dagen ret, dagens tapas og salater. Alt sammen noget Frederik og Emil selv laver.

Frederik har før drevet kantine i Hillerød, mens Emil tidligere har arbejdet på i Rungsted Havn og på Kødbyens Fiskebar, som ligger 150 meter længere inde i Den Hvide Kødby.

Kødbyens Deli åbnede 6. maj 2011.

Har du prøvet Kødbyens Deli's fish'n'chips og mener du også at de er byens bedste?
Skriv din mening nedenfor i kommentarfeltet.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester