Omtale
Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 16/11/15

Kødbyens Deli

  • Den Hvide Kødby blev opført i årene 1931-34 til afløsning for Den Brune Kødby fra 1878. Den Hvide Kødby er Danmarks første store betonbyggeri og kraftigt inspireret af funktionalismen. Den hovedansvarlige for byggeriet var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe. Foto: Torben ChristensenDen Hvide Kødby blev opført i årene 1931-34 til afløsning for Den Brune Kødby fra 1878. Den Hvide Kødby er Danmarks første store betonbyggeri og kraftigt inspireret af funktionalismen. Den hovedansvarlige for byggeriet var Københavns daværende stadsarkitekt, Poul Holsøe. Foto: Torben Christensen
OBS: Stedet er lukket Kødbyens Deli hævder selvsikkert, at de laver byens bedste fish'n'chips.

OBS: Stedet er lukket

Byens bedste fish'n'chips. Intet mindre. Det er, hvad de to kokke Frederik Sporon-Fiedler og Emil Nordfalk hævder, at de fish'n'fish, som de siden 2011 har langet over ståldisken i den lille deli overfor PatéPaté i Den Hvide Kødby, er.

Det koster dig 60 kroner per portion, og drengenes fish'n'chips er lavet af frisk torsk dyppet i øldej og panko-mel (paneringsmel lavet af brødkrummer, som man især bruger i Japan, da det giver et sprødere resultat, red.) og stegt i olie.

Ligesom Levi's jeans fås deli'ens både i en herre- og en pigemodel: enten en old school med grove fritter eller med dagens salat og brød til de, som har nemt til kvalme efter større indtag af varm olie.

Klinker og stål
Lokalet med klinker og ståldisk har tidligere husket fiskeleverandøren Kongsbak. Menukortet er delvis inspireret af den forrige lejer med fish'n'chips og fiskefrikadeller, og derudover kan man bl.a. få burger, chili con carne, dagen ret og salater. Alt sammen noget Frederik og Emil selv laver.

Frederik har før drevet kantine i Hillerød, mens Emil tidligere har arbejdet på i Rungsted Havn og på Kødbyens Fiskebar, som ligger 150 meter længere inde i Den Hvide Kødby.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.