Omtale
Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 18/05/11

Cornish Pasty House

Cornish Pasty House

Studiestræde 8
1455 København K

Åbningstider

Man-fre 9-18, lør 10-18

Kontakt

33132103
 

Køkkentype

Andre europæiske

Fastfood

Vegetar

Service

Drikkevarer

Kreditkort

 

 

 

  • Udenfor hænger det sort/hvide keltiske flag. Foto: Ikke oplystUdenfor hænger det sort/hvide keltiske flag.
  • En cornish pasty kostede i maj 2011 35 kroner. Foto: Else BjørnEn cornish pasty kostede i maj 2011 35 kroner.
  12  
Udenfor vajer det sorte og hvide keltiske flag, og indenfor kan du købe smøger og dampende varme cornish pasty,+, som var mindearbejdernes frokost i Cornwall, hvor de kommer fra.

Hvis du ind imellem på vej til arbejde føler dig som en minearbejder på vej ned i skakten, skal du lægge vejen omkring Studiestræde, hvor britten Jason Mather i februar åbnede en lille butik.

Her kan du få cornish pasty, som før i tiden var minearbejdernes svar på en sandwich i Cornwall. En cornish pasty er en rund cirkel af (ofte butterdejsagtig) dej, hvor man lægger fyld af kød og/eller grøntsager på og folder sammen og bøjer kanten, så halvmånen er tæt, når den er bagt.

I dag må man kun kalde dem for cornish pasty, hvis de er lavet i Cornwall på Englands sydvestligste spids, så Jason, der selv er fra Cornwall, importerer dem frosne og bager dem, så de er varme, når du får dem med.

En cornish pasty koster og fylder godt i en kontormus-mave, og er du bare småsulten, kan du få en lille roll. Mangler du smøger, kan du også købe dem her.

------------------------------------------------------------------------------------------
JASON MATHERS EGEN BESKRIVELSE:

Bag disken i Cornish Pasty House står Jason Mather. Som den første i Danmark, byder han på Cornwalls århundreder gamle traditionelle ret – friskbagt cornish pasty.

I århundreder har koner og døtre til arbejderne i Cornwalls dybe tin- og kobberminer stået op inden daggry for at tilberede madpakker til familiens hårdtarbejdende mænd
og drenge. Madpakkerne bestod af friske råvarer, der blev pakket ind i tynd dej og straks bagt i ovnen. Brødet rundt
om fyldet forseglede madpakken så godt, at indholdet
stadig var lunt, når det i minegangene var tid til en velfortjent spisepause i pandelampens skær. Kanten på de D-formede brød blev brugt som håndtag og smidt væk efterpausen,
så arbejderne ikke blev forgiftet, af den arsenik de havde på fingrene.

Jason Mather er født og opvokset i den engelske region Cornwall. Lige siden Jason flyttede til København, har han savnet barndommens yndlingsret – friskbagt cornish pasty –
og med sin nye butik i hjertet af hovedstaden har han nu taget sagen i egen hånd.

Cornish pasties er traditionelt fyldt med oksekød, løg, kålrabi og kartofler. Men vegetarer kan naturligvis også finde friskbagte fristelser på menukortet ligesom alle, der kan lide kylling, lam eller spicy food, også kan få sulten stillet.

EU har i 2011 givet PGI-status (Protected Georaphic Status) til cornish pasty, som betyder, at kun pasty, der er lavet i Cornwall, kan kaldes cornish pasty. Jason får derfor sine
pasties håndlavet i Cornwall og bager dem flere gange dagligt i ovnen i Studiestræde.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester