Andre europæiske
Fastfood
Vegetar
Drikkevarer
Kreditkort
Hvis du ind imellem på vej til arbejde føler dig som en minearbejder på vej ned i skakten, skal du lægge vejen omkring Studiestræde, hvor britten Jason Mather i februar åbnede en lille butik.
Her kan du få cornish pasty, som før i tiden var minearbejdernes svar på en sandwich i Cornwall. En cornish pasty er en rund cirkel af (ofte butterdejsagtig) dej, hvor man lægger fyld af kød og/eller grøntsager på og folder sammen og bøjer kanten, så halvmånen er tæt, når den er bagt.
I dag må man kun kalde dem for cornish pasty, hvis de er lavet i Cornwall på Englands sydvestligste spids, så Jason, der selv er fra Cornwall, importerer dem frosne og bager dem, så de er varme, når du får dem med.
En cornish pasty koster og fylder godt i en kontormus-mave, og er du bare småsulten, kan du få en lille roll. Mangler du smøger, kan du også købe dem her.
------------------------------------------------------------------------------------------
JASON MATHERS EGEN BESKRIVELSE:
Bag disken i Cornish Pasty House står Jason Mather. Som den første i Danmark, byder han på Cornwalls århundreder gamle traditionelle ret – friskbagt cornish pasty.
I århundreder har koner og døtre til arbejderne i Cornwalls dybe tin- og kobberminer stået op inden daggry for at tilberede madpakker til familiens hårdtarbejdende mænd
og drenge. Madpakkerne bestod af friske råvarer, der blev pakket ind i tynd dej og straks bagt i ovnen. Brødet rundt
om fyldet forseglede madpakken så godt, at indholdet
stadig var lunt, når det i minegangene var tid til en velfortjent spisepause i pandelampens skær. Kanten på de D-formede brød blev brugt som håndtag og smidt væk efterpausen,
så arbejderne ikke blev forgiftet, af den arsenik de havde på fingrene.
Jason Mather er født og opvokset i den engelske region Cornwall. Lige siden Jason flyttede til København, har han savnet barndommens yndlingsret – friskbagt cornish pasty –
og med sin nye butik i hjertet af hovedstaden har han nu taget sagen i egen hånd.
Cornish pasties er traditionelt fyldt med oksekød, løg, kålrabi og kartofler. Men vegetarer kan naturligvis også finde friskbagte fristelser på menukortet ligesom alle, der kan lide kylling, lam eller spicy food, også kan få sulten stillet.
EU har i 2011 givet PGI-status (Protected Georaphic Status) til cornish pasty, som betyder, at kun pasty, der er lavet i Cornwall, kan kaldes cornish pasty. Jason får derfor sine
pasties håndlavet i Cornwall og bager dem flere gange dagligt i ovnen i Studiestræde.
Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.
Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.
Modtag vores faste nyhedsbrev med guides til ugens bedste oplevelser og sidste nyt fra byen. Vi sender det til dig, når en ny uge skydes i gang, og når weekenden nærmer sig.
Tilmeld dig vores breaking-nyhedsbrev og få de vigtigste og største nyheder fra København direkte i indbakken.