Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 12/01/18

Yume

  • Yume er en bæredygtig butik med fokus på interiør. Foto: PR

    Yume er en bæredygtig butik med fokus på interiør.

    Foto: PR
En disk af yoghurtbægere, håndlavede messingbakker, CO2-neutrale vandflasker og flettede stole fra Sydamerika. En ny bæredygtig livsstilsbutik er åbnet i Nordhavn.

Det første, der møder mig, da jeg træder ind i den højloftede butik Yume (udtales Ju-Meh) i Nordhavn er en storsmilende Marie, der straks spørger, om hun kan hjælpe mig, og om jeg kender konceptet bag butikken. Det næste jeg lægger mærke til er en stor flot disk midt i butikken, med en marmorlignende bordplade, som jeg senere får af vide rent faktisk er lavet af emballage fra yoghurtbægere.

Yume er nemlig en 100 procent bæredygtig butik med alt, hvad det indebærer. Her er intet tilfældigt. Alt er nøje udvalgt af ejerne Anja Holm og Marie Engberg.

Ikke bare produkter

I Yume forhandles både møbler, billeder, interiør og andet som alt sammen enten er håndlavet eller produceret med tanke for miljøet og for de mennesker, der står bag. Alle produkter er mærket med butikkens egne etiketter, som gør opmærksom på, hvordan det er lavet, hvor det er lavet af, og hvem der står bag.

Dermed køber man ikke bare et produkt, men også en historie. Langt de fleste varer stammer fra en lille lokal producent, og flere produkter i sortimentet er fra de mellemøstlige lande, hvor mange ikke selv formår at sælge deres varer i Norden og tjene på dem.

Yume er da også stiftet på baggrund af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og hvert eneste produkt bidrager derfor til opnåelse af et eller flere af disse verdensmål. Derudover vil Yume understøtte udvalgte projekter, som hjælper kunsthåndværkere og designere i de mellemøstlige lande.

Foto: PR

Tanken er, at Yume hvert år vil donere 10 procent af sit overskud til lokale kunsthåndværkere rundt om i verden. Disse doneringer skal i sidste ende føre til udvikling af nye produkter, som kan sælges i webshoppen.

»På denne måde støtter vi ikke bare lokale kunsthåndværkeres evner til at skabe, men vi tilbyder dem også en mulighed for at sælge deres produkter, og derved tjene til livets ophold,« forklarer Marie Engberg.

Når det kommer til navnet Yume, er det heller ikke en tilfældighed. Det betyder »at drømme« på japansk, og det er netop, hvad kvinderne bag gør - drømmer om et bæredygtigt og skånsomt miljø, som de kan bidrage til.

Foto: PR

Idéen til Yume

Ideen til det bæredygtige univers opstod, ifølge Marie Engberg, da det gik op for hende, at vi danskerne er enorm gode til at tænke bæredygtigt, når det kommer til fødevarer og tøj, men ikke når det handler om vores hjem.

»Når det kommer til boligen, så glemmer vi at tænke bæredygtigt. Det slog mig især, da jeg skulle indrette mit nye hjem. Udvalget var næsten ikke eksisterende, og det var der idéen begyndte at spire hos mig. En ide som jeg delte med Anja Holm, en dag vi gik en tur rundt om søerne«.

De var begge på barsel og befandt sig samme sted i livet med børn og tankerne om, hvad der skulle ske efter barselsperioden. Ikke fordi de ikke havde gode jobs, men fordi tanken om at blive selvstændige var tillokkende for dem begge.

Der gik heller ikke længe før Anja Holm var overbevist om projektet, som i første omgang skulle være en livsstils-webshop med bolig, interiør osv.

Drømmen bliver til virkelighed

I september 2017 blev drømmen til virkelighed, og webshoppen Yumecph.com gik i luften med stor succes, så stor, at Marie Engberg og Anja Holm allerede tre måneder efter slog dørene op til den fysiske butik beliggende i Nordhavn på Århusgade.

Men det stopper ikke her, for Anja Holm og Marie Engberg har også lanceret webmagasinet, The Yume Edit, som på nuværende tidspunkt er en del af yumecph.com. Magasinet tjener som inspiration til et bæredygtigt liv, så alle kan få indblik i, hvor nemt det er at gøre noget andet og noget mere i hverdagen.

Foto: PR

Hvad: Yume
Hvor: Århusgade 138A, Nordhavn
Hvornår: Åbnede 1. december 2017

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.