Føj til favoritter Del Send
Shopping | 22/05/17

Vinder kæmpe pris: Dansk shoppingcenter er blandt verdens bedste

  • Arkivfoto. Foto: Ikke oplyst

    Arkivfoto.

Søndag aften dansk tid vandt Frederiksberg Centret en pris ved 'VIVA Best of the Best Awards' i Las Vegas. Det er første gang nogensinde, at et shoppingcenter fra Danmark overhovedet har været nomineret.

Frederiksberg Centret vandt en pris i kategorien 'Design & Development,' efter det for et par år siden blev bygget om og udvidet med 20.000 m2. I forbindelse med ombygningen blev der etableret en ekstra butiksetage med 25 nye butikker og en ekstra etage til parkering med 150 ekstra parkeringspladser.

Eva Handest, som er ejendomschef hos Danica Pension og Lægernes Pensionskasse, som ejer Frederiksberg Centret, var til stedet i Las Vegas for at modtage prisen.

'Det er en blåstempling af, at vi leverer et rigtig godt shoppingcenter til kunderne, at vi nu vinder den her fornemme pris. Det er naturligvis det vigtigste. Vi er glade for at et shoppingcenter her fra Danmark bliver vist frem og kan være med til at inspirere den internationale detailbrance,' udtaler Eve Handest i en pressemeddelelse.

Arkivfoto: Scanpix Foto: Torben Christensen

Hvis en international pris ikke er bevis nok for Frederiksberg Centrets succes, kan man blot kigge på regnskaberne. Omsætningen i centret er nemlig steget med henholdsvis 24 procent i 2015 og 32 procent i 2016 efter ombygningen.

Frederiksberg Centret bliver administreret af DEAS, som er Danmarks største center-manager og har ansvaret for 17 shoppingcentre fordelt over hele Danmark. Det var også DEAS, der havde ansvaret for ombygningen af Frederiksberg Centeret.

»Vi er naturligvis meget stolte over, at vores udviklingsbaserede tilgang til center management bliver anerkendt med denne pris. Vi vil fortsætte med at udvikle centeret, så det kan bevare sit høje internationale niveau - til glæde for centres kunder, ejere og lejere,« udtaler Finn Sture Madsen, der er afdelingsdirektør med ansvar for center management i Deas, i pressemeddelelsen.

Ved 'VIVA Best of the Best Awards' hædres de bedste eksempler på shoppingcentre verden over. Priserne uddeles af 'The International Council of Shopping Centers (ICSC), der er en international sammenslutning for shoppingcenterbranchen.