Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 22/04/17

Veras

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
På Nørre Voldgade kan du shoppe bæredygtigt.

Er du træt af at skrive frem og tilbage med mulige købere på Trendsales, den lange ventetid på at få en loppestand, eller kommissionsbutikkerne der kun tager få udvalgte stykker tøj ind, hvorefter du måske kun får solgt en brøkdel af det indleverede? Så er Veras noget dig.

Du kender måske navnet Veras fra Veras Market, og det er da også kvinden bag, Rebecca Vera Stanhke, der nu er gået skridtet videre og har åbnet en butik.

Først slog Veras dørene op på adressen Vendersgade 17 i København K i foråret 2016, men efter nogle måneder rykkede butikken til Nørre Voldgade.

Veras handler om at danne en bæredygtig cirkel af genbrugstøj. »For mig har alt tøj værdi, og her kan man komme af med det hele, så man ikke er nødt til at smide noget væk eller have det liggende og fylde i garderoben. Jeg vil gerne give tøj nyt liv igennem min virksomhed,« siger Rebecca Vera Stanhke.

Det er meget federe at skille sig ud

Rebecca Vera Stanhke har tidligere arbejdet i både reklame- og modebranchen, hvor hun blandt andet har været projektleder i Copenhagen Fashion Week. Men allerede fra gymnasietiden har interessen for mode, tøj og genbrug været stor.

»Jeg har altid elsket at gøre en god handel, men både loppemarkeder, Trendsales og kommisionsbutikker har sine ulemper, og det kan være enormt tidskrævende,« fortæller hun.

Med sin butik håber Rebecca Vera både at gøre den proces nemmere og at inspirere til, at vi ikke alle behøver at gå i det nyeste nye, samt at man ikke skal være bange for at få flere farver i sin stil.

»Vi går meget ens klædt i Danmark, og når der kommer en ny trend, griber vi den alle. Men det er da meget federe at skille sig ud og turde gå i noget, andre ikke har. Det er jo nice, når folk vender sig om, fordi man har en cool stil,« forklarer Vera.

Sådan fungerer konceptet

Du sorterer ud i dit tøj og finder det, du ikke længere vil have. Derefter går du ind på hjemmesiden verascopenhagen.dk og taster hvert stykke tøj ind, angiver stand, mærke, og hvilken type det er.
Det, der ikke bliver solgt på hjemmesiden, ryger videre til butikken Veras Copenhagen - enten ved at du sender det eller via afhentning af Gobox.

I butikken eftersorterer Rebecca Vera tøjet, og det mest interessante kommer ud i biksen. Resten sælges på hendes loppemarked, Veras Market. Det tøj, der ikke kan sælges på loppemarked, afleveres til Røde Kors eller til fibergenbrug.

Det vil altså sige, at det tøj du indleverer hos Veras, får du udleveret point for, som du efterfølgende kan bruge til at shoppe nyt genbrugstøj for i enten online-butikken eller butikken på Nørre Voldgade.

Et medlemskab hos Veras koster 59 kroner om måneden.

Læs mere om det bæredygtige tøjbyttekoncept her.

Hvad: Veras
Hvor: Nørre Voldgade 18, st. tv, København K

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.