Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 01/04/09

Tips til en dag i Malmø

  • Foto: Scanpix Foto: Scanpix
 

Den til boligen

Foto: Ikke oplyst
Savner du et alternativ til den der middelstore saml-selv-møbelforretning i Gentofte og Høje-Taastrup, så findes det på den anden side af sundet. Ikea møder Ordning & Reda i den svenske butik Granit, der så dagens lys i 1997. De har en lang række smarte opbevaringstingester, kontorartikler, køkkenredskaber, lamper og tøj. Man kan også købe unikke krydderiblandinger eller håndlavet sæbe i forretningen, hvor man hurtigt kan indtjene den orange returbillet på 256 kr. Her er rige muligheder for at tilføre lejligheden eller husbåden et anstrøg af Bo Bedre.

Hvad: Granit
Hvor: Södra Vallgatan 3
Hvornår: Man-fre 10-18, lør 10-16, søn 12-16

 

Den til garderoben

Foto: Ikke oplyst
Selvfølgelig har Malmø også en H&M, hvor tøjet på Divided-etagen er lidt mere cool end herhjemme, og selvfølgelig har byen også en række butikker med nogle af de hippe, smarte og flotte svenske kläder. En af de mere interessante er SpiritStores. Det er en anseelig butik med mærker som Acne, Whyred, Filippa K, Thomas Burberry, Martin Margiela, Marc By Marc Jacobs og mange andre. Denne forretning er en mulighed, hvis du trænger til at få opfrisket forårsgarderoben med noget svensk eller international mode til lidt billigere penge end i det københavnske.


Få flere tips og ideer til shopping over sundet her.


Hvad: SpiritStores
Hvor: Södra Förstadsgatan 25
Hvornår: Man-fre 11-19, lør 10-16


 

Den til anlægget

Foto: Ikke oplyst
Der er meget andet end svenske toner i pladeforretningen Skivesset. De har et stort udvalg af brugte plader og dvd-film, men det, der i sandhed gør Skivesset et besøg værd, er deres uovertrufne vinylafdeling. I kælderen kan du finde alt det du behøver inddelt efter musikgenre. Uanset om dine præferencer tilskynder hård rock eller easy listening, 60er soul eller italo disco, så kan du næsten med sikkerhed lokalisere det i kælderens gemmer. Priserne er mere end overkommelige, og de har en pladespiller til prøvelytninger.


Få flere tips og ideer til Malmøs musikscene her.


Hvad: Skivesset
Hvor: Nobelvägen 103
Hvornår: Man-fre 10-18, lør 10-15


 

Den til sjælen

Foto: Ikke oplyst
CirkulationsCentralen blev dannet i 2003 og er kreativt projektsted for 18 unge svenske kunstnere, der alle har vid og bred kontakt til kunstnere fra uddannelser i alt fra Glasgow til Trondheim og Reykjavik. Læg dertil et lille udstillingsrum på cirka 5x6 meter, hvor der vises skiftende udstillinger, sidste gang var det med Henrik Strömberg. Et sammensurium af svenske og udenlandske kunstnere, som giver kunstscenen i Malmø en veritabel vitaminindsprøjtning. Den britiske skulpturkunstner Max Hymes er på udstilling og til maj kommer det københavnske galleri DUNK! forbi.


Få flere tips og ideer til den svenske kunstscene her.


Hvad: CirkulationsCentralen
Hvor: Nobelvägen 125
Hvornår: Fre 16.00-19.00 lør-søn 13.00-17.00


 

Den til ganen

Foto: Ikke oplyst
Mrs. Brown er et godt valg til både frokost og aftensmad. Bestemt en omvej over vand værd, hvis du går efter stemning, mad fuld af smag, funky indretning, vidende, venlig og samtidig afslappet betjening. Du kan både sidde inde – eller udenfor med udsigt til det hyggelige Davidhalls Torg. På tallerkenerne møder Skåne inspiration fra det franske og italienske køkken tilsat moderne kreativitet. Frokostretter til hundrede danske kroner og under 300 danske kroner for en tre-retters menu om aftenen.


Få flere tips og ideer til svenske godterier til ganen her.


Hvor: Storgatan 26
Hvordan: Bordreservation: +46 40972250
Hvornår: Man 11.30-23.00. Tir-Tor 11.30-24.00. Fre 11.30-01.00. Lørdag 12.30-01.00


 

Den med helligdagene

Foto: Ikke oplyst
Inden du pakker poder, pung og praktisk fodtøj så husk lige, at svensken ikke holder fri de samme dage som os. Det vil både sige, at du kan være heldig at komme på shopping selvom København er lukket, men det betyder også, at du kan risikere at tage forgæves over sundet. Derfor har AOK samlet listen over de hellige, svenske lukkedage i 2010 her:

1. Jan - Nytårsdag
6. Jan – Trettondagen
2. Apr - Långfredag
4. Apr - Påskdagen
5. Apr - Annandag påsk
1. Maj - Första maj
23. Maj - Pingstdagen
6. Jun - Sveriges nationaldag
26. Jun - Midsommardagen
5. Nov - Alla helgons dag
25. Dec - Juldagen
26. Dec - Annandag jul

Det vil altså sige, at du de følgende dage kan få lov at shoppe igennem i Malmø, når det ganske danske land ligger i hi:

Skærtorsdag
Store Bededag
Anden Pinsedag
Grundlovsdag

 

Den med bropriserne

Foto: Ikke oplyst
Der er flere måder at komme over broen til Malmø, AOK guider her til de mest oplagte:

I bil: Hele påsken og på udvalgte dage indtil 10. maj kan du få rabat på din tur over broen, så du i weekenden kan komme til Malmø for 99 kr./tur og i hverdagene for 142 kr./tur i en almindelig personbil med op til seks passagerer. Rabatten er dog forudsat, at man tegner et BroPas. Et årsabonnement koster 240 kr.

I tog: En tur til Malmø med DSB koster 80 kr., og det kan paradoksalt nok betale sig at købe to enkeltbilletter, da retur-billetten også koster 160 kr. DSB giver rabat, hvis I rejser i par, og to voksne kan således for i alt 256 kr./retur tage op til tre børn med til Malmø med toget. Der er ikke mulighed for at bestille pladsbillet, til gengæld tager turen kun 35 minutter fra Københavns Hovedbanegård.

I bus: Bussen er den billigste transportmulighed til Malmø. Graahundbusserne, der kører fra Kgs. Nytorv, Nørreport, Rådhuspladsen og lufthavnen, tager 120 kr. for en returbillet, og bussen kører turen København-Malmø op til ni gange dagligt.

 

Den med stranden

Foto: Ikke oplyst
Nyt strandbad uden for Malmø kombinerer naturens elementer med natklub, bar, café og restaurant.

Læs mere her

 

Skriv en kommentar