Føj til favoritter Del Send
Shopping | 06/09/17

Tidligere kok i øl-eventyr: Nørrebro har fået ny butik med nicheøl

  • Foto: PR Foto: PR
NINKASIRA er en ølbutik med 175 forskellige slags mikrobryg fra Polen, Tjekkiet og Danmark.

John Schmidt var kok i 30 år, men har altid gået med en drøm om at gøre noget ved øllet. I juni 2017 skulle det så være, og John Schmidt åbnede NINKASIRA på Nørrebro - opkaldt efter øllets gudinde Ninkasi.

Læs også: International restaurantkæde er åbnet i København for første gang

Her på hjørnet i den høje kælder sælger han et stort udvalg af mikrobryg fra Polen, Tjekkiet og Danmark. Faktisk har han 175 forskellige slags mikrobryg til salg i smagsvarianter for enhver smag - fra øl med lakrids- og chokoladesmag til mere konventionelle øltyper.

»Nørrebro er Københavns ølmekka. Ølbarer, der serverer kvalitetsøl fra hele verden, ligger som perler på en snor gennem bydelen. Mangfoldigheden på Nørrebro gør, at det er et godt sted at have en butik som vores, og så gør det jo ikke noget, at det samtidigt er meget centralt og hyggeligt ved det grønne areal langs Laurids Skaus Gade,« fortæller John Schmidt

Læs også: Nørrebro får kæmpe spansk restaurant og vinbar i nedlagt fabrik

Tjekkiet og Danmark er kendte ølbryggerlande, men hvorfor lige Polen, kunne man spørge?

»De polske brygmestre er enormt dygtige. De lader sig inspirere af resten af verden. De har rigtig mange sublime førsterangsbryggere, som formår at skabe kvalitetsøl, hvor smagene komplimenterer hinanden. Derudover er der mange polske bryghuse, der har taget de gamle traditioner til sig igen. De gærer deres øl i åbne kar og eftergærer igen på flasker. Det er en meget omhyggelig proces, som giver nogle helt unikke smage til øllen,« fortæller ejeren, der også selv flere gange om året rejser til Polen og smager nye øl for at finde de bedste, som så kommer på hylderne i NINKASIRA.

Hvad: NINKASIRA
Hvor: Laurids Skaus Gade 3, kld, Nørrebro